Σάββατο 11 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Συνεχίζουν την απεργία πείνας

ΛΑ ΠΑΣ - ΑΒΑΝΑ.--

Το κύρος της κυβέρνησης του προέδρου Εβο Μοράλες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό αυξάνει καθώς συνεχώς λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερη στήριξη και αλληλεγγύη από το λαό της Βολιβίας, αλλά και τους λαούς του κόσμου, παρά το γεγονός ότι η ολιγαρχία έχει τον έλεγχο όλων σχεδόν των ΜΜΕ της χώρας, τονίζει ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο με άρθρο του στην εφημερίδα «Γκράνμα». «Οι ελιγμοί της ολιγαρχίας εξανάγκασαν τον Εβο, το κυβερνών κόμμα και τις λαϊκές μάζες να προχωρήσουν στην απεργία ως μορφή αγώνα που χαρακτηρίζεται από το ψυχικό σθένος που υποδηλώνει», προσθέτει ο Φιντέλ Κάστρο.

Χτες, σύμφωνα με το ΑΒΙ, ο πρόεδρος Εβο Μοράλες ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ενώ εκτός του προέδρου και των συνδικαλιστών ηγετών 300 εργαζόμενοι προσχώρησαν από χτες στην απεργία. Ιθαγένικες, συνδικαλιστικές και αγροτικές οργανώσεις ανακοίνωσαν κινητοποιήσεις που θα συνεχιστούν και θα ενταθούν σε πολλές επαρχίες της χώρας.

Σημειώνεται ότι βάσει του νέου Συντάγματος, που ο λαός της Βολιβίας ενέκρινε πρόσφατα σε δημοψήφισμα, εκλογές πρέπει να πραγματοποιηθούν στις 6 του Δεκέμβρη και για το λόγο αυτό πρέπει να ψηφιστεί νέος εκλογικός νόμος που να συνάδει με το νέο Σύνταγμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ