Πέμπτη 16 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ολοκληρώθηκε η κατάθεση μαρτύρων

Mε την εξέταση του πρώην υπουργού Αιγαίου Αρ. Παυλίδη ολοκληρώθηκε χτες η κατάθεση των μαρτύρων στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Η Επιτροπή θα επανέλθει την Τετάρτη μετά το Πάσχα προκειμένου τα μέλη της να αρχίσουν τις συζητήσεις για τη σύνταξη του πορίσματος, το οποίο πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 27 Απρίλη.

Το καινούργιο στοιχείο που προέκυψε από την κατάθεση του Αρ. Παυλίδη είναι ότι το Γενάρη του 2007 έκανε δωρεά 80.000 ευρώ στην κόρη του, ενώ άλλα 20.000 της έδωσε ο θείος της προκειμένου η κόρη του να κάνει επισκευές στο σπίτι που αγόρασε.

Υπενθυμίζεται ότι για την εν λόγω αγορά ο ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση εκτίμησε ότι υπάρχει μια «μαύρη τρύπα» 100.000 ευρώ, η προέλευση των οποίων ερευνάται, ενώ υπάρχει και η καταγγελία του εφοπλιστή Μανούση ότι έδωσε σε συνεργάτη του Αρ. Παυλίδη 100.000 για να διευκολυνθεί στους διαγωνισμούς για τα δρομολόγια των λεγόμενων «άγονων γραμμών».

Σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση ο Αρ. Παυλίδης ισχυρίστηκε ότι αυτά τα λεφτά δεν έχουν καμία σχέση με το ποσό της καταγγελίας Μανούση αλλά πρόκειται για τμηματικές ενισχύσεις για την επισκευή του σπιτιού που αγόρασε η κόρη του σε χρόνο πολύ πίσω από τις καταγγελίες Μανούση. Μάλιστα είπε ότι αυτή η γονική παροχή «είναι επισήμως δηλωμένη και ελεγμένη στο πόθεν έσχες διά της φορολογικής δήλωσης». Με επιστολή του δε προς τον πρόεδρο της προανακριτικής ο Αρ. Παυλίδης διέψευσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες δήλωσε στην επιτροπή ότι δε θα καταθέσει παραστατικά που θα αποδεικνύουν τη γονική παροχή και γνωστοποιεί ότι είναι στη διάθεσή της για τη χορήγηση κάθε στοιχείου. Κατά τον πρώην υπουργό οι ισχυρισμοί Μανούση για δωροδοκία στενού του συνεργάτη είναι «ψευδείς, ανακριβείς και συκοφαντικοί».

Σχετικά με το ακριβές τίμημα του σπιτιού της κόρης του ο Αρ. Παυλίδης είπε ότι ήταν 235.000 ευρώ και για τα λεγόμενά του στον ανακριτή είπε ότι απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την αντικειμενική αξία του σπιτιού και για αυτό ανέφερε ότι ήταν 156.000 ευρώ.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μέλη της Προανακριτικής, σε δηλώσεις τους εκτίμησαν ότι υπάρχει επάρκεια στοιχείων για την παραπομπή του Αρ. Παυλίδη με την κατηγορία «της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση» προαναγγέλλοντας έτσι την τελική στάση του κόμματός τους. Μάλιστα είπαν ότι κατά τις εργασίες της Επιτροπής προέκυψαν στοιχεία και αποχρώσες ενδείξεις και για άλλα αδικήματα, όπως η δωροδοκία (ενεργητική και παθητική), απιστία και παράβαση καθήκοντος και για αυτό θα προτείνουν η Προανακριτική να αποφασίσει τη διεύρυνση της έρευνάς της ή να απευθυνθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και να ζητήσει από εκεί την εντολή διεύρυνσης των ερευνών.

Από την πλευρά τους κυβερνητικοί βουλευτές, σε ένα ιδιότυπο δικομματικό πινγκ- πονγκ, με ανεπίσημες διαρροές προεξοφλούν αθωωτική απόφαση της Προανακριτικής, ισχυριζόμενοι ότι οι δηλώσεις εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ δείχνουν «την παταγώδη αποτυχία της τακτικής του να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου» και «προκειμένου να μη γελοιοποιηθεί ψάχνει την ύστατη στιγμή να βρει διεξόδους απελπισίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ