Πέμπτη 16 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ
Αντίσταση στον αντικομμουνισμό

Ανακοίνωση για τα αντιδημοκρατικά μέτρα που εφαρμόζονται σε ολόκληρο τον κόσμο, ιδιαίτερα ενάντια στις κομμουνιστικές δυνάμεις

Την ποινικοποίηση του αγώνα ενάντια στην ιμπεριαλιστική παγκόσμια τάξη, με ιδιαίτερο στόχο τις κομμουνιστικές δυνάμεις, καταγγέλλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) και καλεί τις οργανώσεις νεολαίας να εντείνουν την πάλη τους στα σχολεία, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές.

Στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει: «Η Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης (που τώρα κατέχει η τσεχική κυβέρνηση) και η πολιτική της γραμμή να στηρίζει τις λεγόμενες "έρευνες ενάντια στις δικτατορίες της Ευρώπης" αποτελεί ξεκάθαρη προσπάθεια να ξαναγραφτεί η Ιστορία, συγκρίνοντας τα φοβερά εγκλήματα του Ναζισμού με το λεγόμενο "Σταλινισμό", σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστές συγγραφείς της Ιστορίας επιδιώκουν να μπερδέψουν τους λαούς. Στα ίδια πλαίσια, η πραγματοποίηση της διάσκεψης για την "αντίσταση ενάντια στον κομμουνισμό στην Τσεχοσλοβακία" (είχε προγραμματιστεί να γίνει χτες και σήμερα στην Πράγα) είναι μια νέα ευκαιρία για να προσπαθήσουν να ξαναγράψουν την Ιστορία».

Η ΠΟΔΝ καταγγέλλει τις ανησυχίες για τη «δημοκρατία» που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς δεν είναι τίποτα άλλο από την επιβολή της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, σημειώνοντας: «Ας θυμηθούμε ότι: είναι η ίδια τσέχικη κυβέρνηση που κατέχει την Προεδρία της ΕΕ, που έχει ποινικοποιήσει και απαγορεύσει την Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας για το πολιτικό της πρόγραμμα, όπως έχει γίνει και σε ορισμένες άλλες πρώην σοσιαλιστικές χώρες (Ουγγαρία, βαλτικές χώρες), όπου οι κομμουνιστές, οι οργανώσεις τους και πολιτικά πρόσωπα έχουν απαγορευτεί και διωχθεί. Είναι η ίδια η Ευρωπαϊκή Ενωση που βαθαίνει τους δεσμούς της με το Ισραήλ, στηρίζει (άμεσα και έμμεσα) την καθημερινή σφαγή και τον εξευτελισμό του παλαιστινιακού λαού, είναι η ίδια η ΕΕ που συνεχίζει να συνεργάζεται καθημερινά όλο και περισσότερο με το ΝΑΤΟ, ένα όργανο πολέμου που έχει φέρει το θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους τα τελευταία χρόνια. Είναι η ίδια η ΕΕ που συνεργάζεται με τις ΗΠΑ στη στρατηγική τους να προωθούν παρεμβάσεις στην πολιτική της Κούβας, δημιουργώντας μη κυβερνητικές οργανώσεις που ανοικτά ενεργούν γι' αυτό το σκοπό. Είναι η ίδια η ΕΕ που συνεργάζεται με δικτατορικά καθεστώτα όπως της Κολομβίας και της Αιγύπτου, όπου καθημερινά δολοφονούνται, βρίσκονται υπό διωγμό άνθρωποι, λόγω των πολιτικών τους απόψεων».

Επιπλέον, η ΠΟΔΝ καταγγέλλει την κατάσταση και μέσα στις χώρες της ΕΕ, μια κατάσταση που, όπως τονίζει: «δείχνει πόσο ανέντιμη είναι η ανησυχία της για τη δημοκρατία. Ακόμα δεν έχει εξηγήσει το θάνατο διαδηλωτή (στο Λονδίνο), την απαγόρευση σε κομμουνιστές να είναι εκπαιδευτικοί (Γερμανία), τη σύλληψη και τις παρεμβάσεις μέσα σε φοιτητικές οργανώσεις από την αστυνομία (Πορτογαλία), την απαγόρευση πολιτιστικού φεστιβάλ επειδή ένα συγκρότημα είχε στοίχους για την αντίσταση (Ισπανία), την απάνθρωπη αποβολή των μεταναστών και τον τρόπο που τους εκμεταλλεύονται και διώκονται (Ιταλία), ενέργειες που ανάμεσα σε άλλα μέτρα, δείχνουν πόσο άδεια είναι η λέξη "δημοκρατία" για τον ιμπεριαλισμό».

  • Χτες ξεκίνησε στην Πράγα η διεθνής διάσκεψης με θέμα: «Αντίσταση και αντιπολίτευση στο κομμουνιστικό καθεστώς στην Τσεχοσλοβακία και την Κεντρική Ευρώπη», όπου αναμένεται να εκτεθούν όλες οι μέθοδοι και οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν για την ανατροπή του σοσιαλισμού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ