Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδικές πρεμιέρες
Ρεμπέτικες διαδρομές στη «Στοά των Αθανάτων»
Ρεμπέτικες διαδρομές στη «Στοά των Αθανάτων»
  • Το γνωστό ρεμπέτικο στέκι «Στοά των Αθανάτων» (Σοφοκλέους 19) ανοίγει σήμερα, υποσχόμενο αλησμόνητες μουσικές βραδιές, με το βαρύ «πυροβολικό» του: Τάκης Μπίνης, Τόλης Χαρμάς, Μανώλης Μεξαντώνης, Μαρία Εγγλέζου, Χαρούλα, Μπέτυ Ζαφειρίου και Δημήτρης Τσαουσάκης.
  • Η σπουδαία φωνή του ρεμπέτικου, η Θεσσαλονικιά Μαριώ, εμφανίζεται από σήμερα (10μμ), στο «Περιβόλι τ' Ουρανού» (Λυσσικράτους 19, Πλάκα). Η ερμηνεύτρια, συνοδευόμενη από τους Γιάννη Παναγιωτόπουλο, Σοφία Τζαβάρα και Κώστα Μαντζόπουλο θα παρουσιάζει (εκτός Κυριακής και Δευτέρας) ρεμπέτικα, λαϊκά και σμυρναίικα τραγούδια.
  • Σήμερα ξεκινούν οι «διαδρομές» των Μπάμπη Τσέρτου και Θεοδοσίας Στίγκα στη μουσική σκηνή «Μνησικλέους» (Μνησικλέους 22 και Λυσίου, Πλάκα). Συνοδευόμενοι από αξιόλογους μουσικούς θα παρουσιάζουν λαϊκά, ρεμπέτικα, αρχοντορεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια, σε επιμέλεια Μπ. Τσέρτου. Μαζί τους στο τραγούδι οι Ελένη Καλαϊτζίδου, Ειρήνη Νικολάου,Χασάν Οβαλί.
  • Τα «καλύτερα ελληνικά τραγούδια του αιώνα» θα παρουσιάζει από σήμερα ο Χρήστος Νικολόπουλος, στη Μουσική Σκηνή Πειραιά (Ασκληπιού και Κάστορος, δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ). Με τους Μιχάλη Δημητριάδη, Μαρία Σουλτάτου, Μαρία Αλεξίου και Κώστα Σκανδάλη και δεκαμελή ορχήστρα, ο συνθέτης θα παρουσιάζει απάνθισμα σμυρναίικων, ρεμπέτικων, έντεχνων, λαϊκών και δικά του τραγούδια.
  • «Μια βραδιά σαν παραμύθι» υπόσχονται η Αλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Σταμάτης Κραουνάκης, από σήμερα και για 70 βραδιές στο «Διογένης στούντιο» (Συγγρού 259), με παλιά και καινούρια τραγούδια της κοινής και ανεξάρτητης πορείας τους. Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου. Τετάρτη - Σάββατο (11μμ), Κυριακή: (10.30μμ).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ