Σάββατο 25 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δημόσια έργα για το λαό και όχι για το κεφάλαιο

Ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για την επίβλεψη των «μεγάλων έργων»

Στον αντίποδα της εφαρμοζόμενης για τα δημόσια έργα πολιτικής βρίσκεται η πρόταση του ΚΚΕ για δημόσια έργα, που να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες, υπογραμμίζει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για την επίβλεψη των «μεγάλων έργων» της Θεσσαλονίκης.

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ σημειώνει πως με την επίσκεψη αυτή ούτε συγκαλύπτεται η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων ούτε το γεγονός ότι από την κατασκευή και εκμετάλλευσή τους επωφελείται τελικά το κεφάλαιο, οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

«Οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες ενδιαφέρονται να διασφαλίσουν την υψηλή κερδοφορία τους και το πετυχαίνουν αυτό με τις συμβάσεις με το ΥΠΕΧΩΔΕ, με τις ΣΔΙΤ. Γι' αυτό ενδιαφέρονται και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ», σημειώνει η ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα για τα μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη. Εχει καταθέσει συνολική πρόταση για την κατασκευή και αξιοποίηση μεγάλων έργων και υποδομών, για την προστασία του περιβάλλοντος με σκοπό να υπηρετηθούν οι λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες και ενάντια στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Η ΚΟΘ υπογραμμίζει ότι «Η ικανοποίηση των λαϊκών και κοινωνικών αναγκών βρίσκεται στον αντίποδα αυτής της πολιτικής. Απαιτεί απειθαρχία και ανυπακοή στην ΕΕ, αντίθεση με την πολιτική της και όχι συμβιβασμό με αυτή, όπως διατείνονται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο ΛΑ.Ο.Σ, αλλά και οι "Οικολόγοι Πράσινοι". Χρειάζεται η γη να μην εμπορευματοποιείται, απαιτείται ένας διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης της χώρας, αυτός της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών και της προστασίας του περιβάλλοντος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ