Τρίτη 5 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Αυξάνονται κατά 6% οι ασφαλιστικές εισφορές

Παρέμβαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ - Αυτοκινητιστών και της ΟΒΣΑ

Από τη χτεσινή παράσταση των εκπροσώπων της Συντονιστικής
Από τη χτεσινή παράσταση των εκπροσώπων της Συντονιστικής
Την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) κατά 6% αποφάσισε χτες η πλειοψηφία του ΔΣ του Οργανισμού, κατά την πάγια τακτική της επιβολής αυξήσεων πάνω από τον πληθωρισμό που ακολουθούσε και η προηγούμενη διοίκηση. Από τη συνεδρίαση προκύπτει ότι προωθείται ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία, οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν εισφορές για 14 μήνες αντί για 12, κάτι που θα πολλαπλασιάσει ουσιαστικά την αύξηση που αποφασίστηκε.

Παρέμβαση στο ΔΣ έκαναν συνδικαλιστές με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ - Αυτοκινητιστών και της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), που διοργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΕ, ζητώντας όχι μόνο να μην αυξηθούν οι εισφορές, αλλά και να μειωθούν κατά 10% για όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.

Οι αγωνιστικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ δεν πρόκειται παρ' όλα αυτά να «καταθέσουν τα όπλα». Απαντούν με νέες κινητοποιήσεις την Τετάρτη 13 του Μάη, την οποία έχει κηρύξει η Πανελλαδική Επιτροπή ως μέρα πανελλαδικής δράσης για το Ασφαλιστικό, με συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια και ένα πλαίσιο διεκδικήσεων που αφορά το σύνολο του ασφαλιστικού προβλήματος και του ΟΑΕΕ, στην κατεύθυνση διεύρυνσης των κατακτήσεών τους.

Με προτροπή της κυβέρνησης η διοίκηση του Ταμείου αγνόησε τις οδυνηρές συνέπειες των αυξήσεων για τη συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, ρίχνοντας σε αυτούς τα βάρη της οικονομικής δυσπραγίας που έχει δημιουργηθεί στο Ταμείο από την αντιασφαλιστική πολιτική των κυβερνήσεων του δικομματισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ στο ΔΣ, μέλος της ΔΑΚΜΜΕ, υπερψήφισε την εισήγηση για τις νέες αυξήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ