Τρίτη 5 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι εργαζόμενοι να μη δεχτούν καμία θυσία

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των προβλέψεων της ΕΕ, από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ δόθηκε στη δημοσιότητα το παρακάτω σχόλιο για την κρίση στην ΕΕ:

«Το βάθεμα της κρίσης σε όλες τις χώρες της ΕΕ και στην Ελλάδα, καθώς και η επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων, αποδεικνύουν ότι η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά της δε θέλουν να οδηγήσουν σε φιλολαϊκή έξοδο από την κρίση. Επόμενο, γιατί τα μονοπώλια, που δημιουργούν την κρίση με την τεράστια κερδοφορία τους, έχουν στήριγμα την πολιτική των φιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων.

Σε όλες τις χώρες εφαρμόζουν το ίδιο σχέδιο: Τροφοδοτούν με εκατοντάδες δισεκατομμύρια το κεφάλαιο, επιχειρούν να λάβουν νέα χειρότερα αντεργατικά μέτρα, με στόχο να φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης στους λαούς. Καμιά θυσία δεν πρέπει να δεχτούν οι εργαζόμενοι. Για να μην πληρώσουν την κρίση, πρέπει να εμπιστευτούν και να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ. Ο δρόμος για τα δικαιώματά τους είναι ο δρόμος της ανυπακοής στην ΕΕ και της αντεπίθεσης για τη λαϊκή εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ