Τετάρτη 6 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Γύρνα την πλάτη στη ΔΑΠ

Πλησιάζει η μέρα των εκλογών και η ΔΑΠ θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της κυβέρνησής της, για να υφαρπάξει με όλους τους τρόπους την ψήφο των φοιτητών. Βρίσκεται στην άχαρη θέση - σε αυτήν που πριν λίγα χρόνια βρισκόταν η ΠΑΣΠ - μιας και η ΝΔ είναι τώρα στο τιμόνι της διαχείρισης, να υπερασπίζεται ξεκάθαρα τα μέτρα των βιομηχάνων και της ΕΕ και να απολογείται για τις συνέπειές τους. Η πολιτική όμως ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ιδίως τώρα με την οικονομική κρίση, «βγάζει μάτι». Στην παιδεία, τα εργασιακά, την υγεία, την ασφάλιση, τα ζητήματα καταστολής, τα σκάνδαλα που γεννά το ίδιο το σύστημα κτλ. Η προσπάθεια να ξεφύγει από τα παραπάνω οδηγεί σε κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Για παράδειγμα στα ΤΕΙ κοκορεύεται για την δήθεν ανωτατοποίηση που έφερε η ΝΔ και τάζει επαγγελματικά δικαιώματα, κατηγορώντας τα ΑΕΙ ότι κολλάνε τις διαδικασίες. Την ίδια ώρα, όμως, στα ΑΕΙ, η ίδια παράταξη κινδυνολογεί ακριβώς για αυτά! Δηλαδή για την δήθεν ανωτατοποίηση των ΤΕΙ και τα επαγγελματικά δικαιώματα που θα δοθούν στους σπουδαστές των ΤΕΙ! Βέβαια, ούτε το ένα ισχύει, ούτε το άλλο. Είναι μέτρα για το χτύπημα των δικαιωμάτων όλων, τη δημιουργία αποφοίτων δυο και παραπάνω ταχυτήτων για να τους κρατάνε ομήρους και να συμπιέζουν δικαιώματα και κατακτήσεις προς τα κάτω.

Αλλο παράδειγμα. Από τη μια ο φόβος της να αποκαλύψει τις πραγματικές της θέσεις, θέσεις των βιομηχάνων, που στη διάρκεια της κρίσης όπως είπαμε «βγάζουν μάτι» και από την άλλη η προσπάθειά της να παρουσιαστεί ως «δύναμη προτάσεων», την έχει αναγκάσει να βγάλει δυο - ακριβά, ιλουστρασιόν - φυλλάδια με τις βασικές της προτάσεις για τα ιδρύματα! Φυσικά, δε θα βρει κανείς μέσα λέξη για δωρεάν παιδεία, δικαιώματα κτλ., αυτά δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο της ΔΑΠ. Δε θα βρει όμως ούτε την αληθινή της πρόταση, για το λόγο που εξηγήσαμε ήδη. Ποιες είναι οι βασικές προτάσεις της σήμερα; Αντιγράφουμε δυο ενδεικτικές: «Αντικατάσταση (σ.σ.: εννοεί στα ιδρύματα) των ήδη υπαρχόντων λαμπτήρων με φθορισμού, φιλικότερους προς το περιβάλλον», «Ενταξη των νησιωτικών ιδρυμάτων σε προγράμματα αφαλάτωσης και χρήση του αφαλατωμένου νερού»! Τελικά, η «πράσινη οικονομία» δεν είναι αποκλειστικότητα του ΠΑΣΟΚ! Μέχρι και σε αυτό τα βρίσκουνε!

Ενα είναι το συμπέρασμα. Οσο πλησιάζουν οι εκλογές, ΔΑΠ, αλλά και ΠΑΣΠ θα πουν και θα κάνουν τα πάντα για να ξεγελάσουν ιδίως τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, τις ψήφους των οποίων χρειάζονται για να μοστράρουν την επομένη υψηλά ποσοστά και να πουν: «Εχουμε στήριξη, συνεχίζουμε». Η μόνη δύναμη που μπορεί να τους αποκαλύψει και να τους χαλάσει τα σχέδια είναι η Πανσπουδαστική!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ