Πέμπτη 7 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΣ ΚΕΔΚΕ
«Ναι» στην εμπορευματοποίηση των παραλιών

Την υποστήριξή του στην πρόσφατη απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας που παραχωρεί στους δήμους και μέσω αυτών σε δημοτικές επιχειρήσεις και ιδιώτες, το δικαίωμα χρήσης των κοινόχρηστων χώρων των παραλιών, κατέθεσε χτες το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ).

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ενωσης, Ν. Κακλαμάνης, δήλωσε ότι η ΚΕΔΚΕ θα παρέμβει στο Συμβούλιο Επικρατείας, προκειμένου να ...σώσει το κύρος της απόφασης, στην περίπτωση που το ΤΕΕ και ο ΔΣΑ επιλέξουν να προσφύγουν επίσης στο ΣτΕ κατά της απόφασης. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η υπουργική απόφαση δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με τον τρόπο «αξιοποίησης» των παραλιών, προσπερνώντας την εκτεταμένη εμπορευματοποίηση που αναμένεται να επέλθει και μέσω αυτής την κατάργηση του δικαιώματος της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στις παραλίες.

Θυμίζουμε ότι η απόφαση προβλέπει την καταβολή από τους δήμους του 20% των εσόδων που θα έχουν από τη χρήση των παραλιών, δηλαδή από την τσέπη των εργαζομένων που έχουν ανάγκη από ένα μπάνιο.

Ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, Χρ. Τέγος, στην τοποθέτησή του, σημείωσε ότι επιχειρείται νέο κύμα εμπορευματοποίησης των παραλιών, ενώ δίνεται η δυνατότητα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να φράζουν ακόμα πιο ελεύθερα ολόκληρα τμήματα των παραλιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ