Πέμπτη 7 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ελιγμός για το 2% των ΜΜΕ

Είχαμε τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ, είπε ο υφυπουργός Οικονομικών, πριν αποσύρει την τροπολογία

Αποσύρθηκε χτες, από το νομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Οικονομικών η τροπολογία για έκπτωση, χωρίς δικαιολογητικά, δαπανών από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε ποσοστό 2%. Η συζήτηση του νομοσχεδίου - που έχει καταψηφίσει το ΚΚΕ - ολοκληρώνεται σήμερα στη Βουλή.

Αιτιολογώντας την εμμονή της κυβέρνησης να διατηρήσει τη ρύθμιση αυτή, που ίσχυε και την εποχή του ΠΑΣΟΚ, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας, επικαλέστηκε την αρχική συμφωνία του ΠΑΣΟΚ για την τροπολογία. Οπως είπε, «υπήρχαν ενδείξεις ότι η ρύθμιση αυτή είχε τη συμφωνία τουλάχιστον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο και ως κυβέρνηση είχε νομοθετήσει όλες τις σχετικές παρατάσεις από τη δεκαετία του 1980 μέχρι και σήμερα. Εφόσον όμως διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει αυτή η συμφωνία, η κυβέρνηση αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη».

Την απόσυρση της τροπολογίας είχε ζητήσει εξαρχής το ΚΚΕ αφού ο εισηγητής του στο νομοσχέδιο, Νίκος Γκατζής, επισήμανε πως η ρύθμιση «είναι χαριστική». Παράλληλα, επισήμανε ότι το φαινόμενο είναι διαχρονικό και αφορά «το δέσιμο που έχουν τα δύο μεγάλα κόμματα με τα τηλεοπτικά κανάλια και το γραπτό Τύπο, με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», μιλώντας για «μία ακόμα προεκλογική συναλλαγή με άγνωστο το τι ακριβώς κρύβεται από πίσω». Θύμισε μάλιστα πως «όταν ήταν το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση απάλλαξε τις τηλεοπτικές εταιρείες από το φόρο των διαφημίσεων κατά 10% και το 30% το έκανε 20%. Ερχεται η Νέα Δημοκρατία και τον πρώτο χρόνο το 20%, που ίσχυε μετά την αφαίρεση του 10% που έκανε το ΠΑΣΟΚ για τις διαφημίσεις, το καταργεί κι αυτό», για να ζητήσει την επαναφορά των συντελεστών φορολόγησης.

Χτες ο Ν. Γκατζής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα άρθρα που αφορούν στις προμήθειες των νοσοκομείων τονίζοντας: «Ερχεστε να νομιμοποιήσετε παράνομες προμήθειες - δεν ξέρουμε καν ποιο είναι το ποσό - χωρίς να μας εξηγήσετε πώς έγιναν αυτές οι προμήθειες, γιατί έγιναν, γιατί έγιναν παρατάσεις και όλα αυτά». Συνέχισε λέγοντας: «Δε συμφωνούμε τελικά να καλύπτονται και να έρχεται η Βουλή να ξεπλένει σαν Κολυμβήθρα του Σιλωάμ όλα αυτά τα ανομήματα των προμηθειών που γίνονται και που τσεπώνουν χρήμα του ελληνικού λαού ορισμένοι επιτήδειοι, γιατί κάτι τέτοιο θα υπάρχει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ