Πέμπτη 7 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική στον τουρισμό

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος με αφορμή τις νέες αξιώσεις των μεγαλοξενοδόχων

«Οι μεγαλοξενοδόχοι δεν πρέπει να έχουν κανένα παράπονο, ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από το ΠΑΣΟΚ», επισημαίνει σε σχόλιό του το ΚΚΕ για την προχτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Η απαρίθμηση, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, των μέτρων που έχουν ληφθεί υπέρ των επιχειρηματιών του τουρισμού, με έμφαση στους μεγαλοξενοδόχους, αλλά και το οικονομικό αντίκρισμά τους, αποκάλυψε ταυτόχρονα το μέγεθος της κυβερνητικής προσήλωσης στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αλλά και το σημαντικό όφελος που έχουν αποκομίσει μέχρι τώρα. Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δημόσιου χρήματος, αλλά και άμεσα των ίδιων των εργαζομένων μέσω του ΟΑΕΔ, διοχετεύονται προς τις τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματιών για να στηριχθεί η - όχι και τόσο αξιόπιστη απ' ό,τι φαίνεται- τουριστική «βιομηχανία».

Οι επιχειρηματίες από την πλευρά τους αρνούνται και να σκεφτούν την πιθανότητα μείωσης τιμών, ζητούν πρόσθετα μέτρα, πολλά σε βάρος των εργαζομένων, επιμένουν στην αξίωση να μην τους αγγίξει η οικονομική κρίση. Εξάλλου τους παρότρυνε σε αυτό και η τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ, μέσω της βουλευτίνας του Α. Γκερέκου, που έδωσε έμφαση στον τουρισμό που «θα είναι ένα πεδίο υψηλής και υγιούς κερδοφορίας». Μίλησε, μάλιστα, για «μέτρα - προσχήματα» σε αντίθεση με τα «αναπτυξιακά κίνητρα» που προτίθεται να λάβει το ΠΑΣΟΚ, εάν του δοθεί βεβαίως η ευκαιρία.

Το ΚΚΕ

Στο χτεσινό σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζεται:

«Οι μεγαλοξενοδόχοι δεν πρέπει να έχουν κανένα παράπονο, ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από το ΠΑΣΟΚ. Και οι δύο τούς στήριξαν ποικιλοτρόπως και τους στηρίζουν στο όνομα της ανάπτυξης της "τουριστικής βιομηχανίας". Τώρα στο όνομα της κρίσης, η κυβέρνηση δίνει στους μεγαλοξενοδόχους ζεστό χρήμα, φοροαπαλλαγές, κίνητρα και αντεργατικά μέτρα. Μέχρι και τα επιδόματα ανεργίας, αντί να δοθούν στους εργαζόμενους, τα δίνουν στους μεγαλοξενοδόχους. Αυτή η πολιτική που ενισχύει τα μονοπώλια αποδείχτηκε καταστροφική για τους εργαζόμενους στον κλάδο, τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, αλλά και γενικότερα για το δικαίωμα του λαού στην αναψυχή και στις διακοπές. Γι' αυτό πρέπει να συναντήσει την ενιαία λαϊκή αντίδραση και την πάλη για την ανατροπή της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ