Παρασκευή 8 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η καρκινοδηλητηριάζουσα ΕΕ

Η πρόσφατη απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με την οποία εξομοιώνει, επί της ουσίας, το καρκινογενές καταπινόμενο εξασθενές χρώμιο, με το απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό ιχνοστοιχείο του καταπινόμενου τρισθενούς χρωμίου, δείχνει ποια είναι η ουσία της πολιτικής που ασκεί η Ευρωπαϊκή Ενωση στα ζητήματα του περιβάλλοντος και της υγείας του λαού. Πρόκειται για μια πολιτική που καταδικάζει τους εργαζόμενους, τους κατοίκους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα ακόμη και στο θάνατο, αν αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Μια πολιτική που δε διστάζει να ισχυρίζεται πως «οι ελληνικές αρχές έχουν λάβει επαρκή μέτρα» για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του Ασωπού, του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα και των πηγών του νερού, όταν η ελληνική κυβέρνηση το μόνο που έχει κάνει είναι να επιβάλλει κάποια ...πρόστιμα και πέραν τούτου ουδέν.

Η απάντηση της Επιτροπής είναι, όντως, άκρως αποκαλυπτική του ρόλου της ΕΕ. Ταυτόχρονα, όμως, δίνει και ένα ηχηρό «χαστούκι» σε κάθε λογής «ευρωλάγνους», που ωραιοποιούν την πολιτική της, είτε καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις για το ρόλο και τη λειτουργία της, είτε συνυπογράφοντας ως κυβέρνηση κάθε αντιλαϊκή απόφαση. Γι' αυτή την εξέλιξη έχουν τεράστια ευθύνη οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο γιατί άφησαν ανεξέλεγκτους τους βιομήχανους και τα μονοπώλια να καταστρέφουν τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα. Αλλά και επιπλέον διότι, στη συνέχεια, συγκάλυπταν το πρόβλημα, για τουλάχιστον μια δεκαετία, δηλητηριάζοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Εχουν τεράστια ευθύνη, γιατί συνυπογράφουν και συναποφασίζουν όλες τις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ.

Ευθύνη, όμως, έχουν σήμερα και οι δυνάμεις εκείνες που - πιστές στον ευρωμονόδρομο - συνειδητά καλλιεργούν αυταπάτες για το ρόλο της ΕΕ. Η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως την εξέφρασε στην Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, αποτελεί μια ακόμη απάντηση σε όλους εκείνους τους «ευρωλάγνους» που ισχυρίζονται ότι δήθεν η ΕΕ κόπτεται για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, οι «Οικολόγοι Πράσινοι», αλλά και διάφορες οικολογικές «ομάδες» και «κινήσεις» έχουν σημαντικές ευθύνες απέναντι στο λαό, απέναντι στους εργαζόμενους, μιλώντας για «φιλοπεριβαλλοντική» ΕΕ και «καταστροφικές» ελληνικές κυβερνήσεις. Εχουν τεράστιες ευθύνες, όταν μιλούν για «καλή» ΕΕ και «κακές» ελληνικές κυβερνήσεις. «Ξεχνούν» ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις συνδιαμορφώνουν και συναποφασίζουν στις Βρυξέλλες και εφαρμόζουν στην Ελλάδα «κατά γράμμα» τις αποφάσεις της. «Ξεχνούν», επίσης, ότι η ΕΕ κόπτεται για το περιβάλλον, μόνο τόσο όσο ενισχύονται τα ευρωπαϊκά μονοπώλια στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Και, τέλος, έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί αξιοποιούν την προπαγάνδα των Βρυξελλών - περί «περιβαλλοντικής ευαισθησίας» - ψαρεύοντας στα θολά νερά.

Σε λιγότερο από ένα μήνα πραγματοποιούνται ευρωεκλογές. Οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, πρέπει να δουν πίσω απ' το προπέτασμα καπνού που ρίχνουν οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου. Να εξετάσουν και να αντιληφθούν πως τα πραγματικά συμφέροντα των απλών ανθρώπων δε βρίσκονται στην εξυπηρέτηση των μονοπωλιακών συμφερόντων, που φτάνουν σε τέτοιο σημείο ώστε δε διστάζουν ακόμη και να δηλητηριάζουν, εν γνώσει τους, εργαζόμενους και κατοίκους. Καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα αν θα στηρίξουν τις δυνάμεις εκείνες που, είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο, συμβαδίζουν με τις επιταγές της ΕΕ ή αν θα «ρίξουν» ψήφο αντίστασης, ελπίδας και προοπτικής. Ψήφο με κατεύθυνση τη ρήξη με τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ψήφο στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ