Παρασκευή 8 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ
Παραδόθηκε σε εταιρεία παραλιακή έκταση και δημόσια περιουσία

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Μακεδονίας - Θράκης και Τουριστικής Ανάπτυξης, με θέμα τη παραχώρηση έκτασης στο ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου. Στην Ερώτησή τους οι κομμουνιστές βουλευτές, πιο συγκεκριμένα τονίζουν:

«Με πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής μεταξύ ΕΟΤ και "PAP Hotel ΑΕ" (Απόφαση 526713/29-3-95), παραδόθηκε στην εταιρεία παραλιακή έκταση της Ουρανούπολης που περιλαμβάνει το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ.

Η πρώην κοινότητα Ουρανούπολης που τώρα είναι ΔΔ. του Δήμου Ιερισσού, είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα νομής, γιατί στην έκταση αυτή που φράχτηκε διέρχεται αγροτικός δρόμος, ο οποίος συνέδεε την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ουρανούπολης με χέρσο κληροτεμάχιο ήδη αιγιαλό και παραλία. Με την 35/1996 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιερισσού Χαλκιδικής, ο αγροτικός δρόμος έπρεπε να ανοιχθεί, να αποκατασταθεί και να αποδοθεί στο λαό.

Μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε η δικαστική απόφαση, αλλά η εταιρεία προκλητικά κατασκεύασε πισίνα μέσα στο συγκεκριμένο κληροτεμάχιο, την οποία η Πολεοδομία Αρναίας Χαλκιδικής χαρακτήρισε παράνομη. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος δρόμος που διήρχετο από ρέμα κοινό, έγινε πλακοσκεπής οχετός για τις ανάγκες της εταιρείας.

Αποδεικνύεται ότι η πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που επενδύουν στον τουρισμό, παραδίδοντας δημόσια περιουσία (ΞΕΝΙΑ) και δημόσιες εκτάσεις σε βάρος των συμφερόντων του λαού και του περιβάλλοντος.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί αν θα παρέμβει ώστε να εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλκιδικής και να αποκατασταθούν με έξοδα της εταιρείας οι συγκεκριμένες αγροτικές εκτάσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ούτε η καταγραφή των ζημιών δεν έχει ξεκινήσει (2014-11-07 00:00:00.0)
Επιτακτική ανάγκη η αποκατάσταση των ζημιών (2014-11-06 00:00:00.0)
Ακυρες θεωρούνται οι γνωμοδοτήσεις για τις «ιερές» ανταλλαγές (2009-03-04 00:00:00.0)
Τελεσίγραφο αγώνα (1998-07-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ