Σάββατο 9 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΝΕ
Ετοιμάζει όργιο νοθείας η ΔΑΠ στην Κοινωνική Θεολογία

Καταγγελία του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ: Η ΔΑΠ απαιτεί να καταμετρώνται υπέρ της τα λευκά και να μην ελέγχεται η ταυτοπροσωπία των ψηφισάντων

Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται η πρόθεση της κυβερνητικής παράταξης ΔΑΠ να προετοιμάσει το έδαφος για νοθείες και αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές στις 13 Μάη. Μετά τα κρούσματα που σημειώθηκαν στα ΤΕΙ Λαμίας και Καβάλας όπου η κυβερνητική παράταξη απαίτησε να ελέγχει εξ ολοκλήρου την εφορευτική επιτροπή, γίνεται ακόμα πιο προκλητική στο Σύλλογο Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθήνας. Εκεί απαιτεί να καταμετρώνται υπέρ της τα λευκά ψηφοδέλτια που θα βρεθούν στην κάλπη, ενώ δε δέχεται κανέναν κανόνα ελέγχου της ταυτοπροσωπίας των φοιτητών που θα προσέλθουν για να ψηφίσουν. Αυτά τα απαίτησε στο ΔΣ του συλλόγου, κόντρα σε κάθε κανόνα που εξασφαλίζει το αδιάβλητο των εκλογών και στους κανόνες που ισχύουν πανελλαδικά σε όλους τους συλλόγους Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Τα παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ΚΝΕ καταγγέλλει το όργιο νοθείας που επιχειρεί να στήσει για μια ακόμη χρονιά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο τμήμα της Κοινωνικής Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής Αθήνας.

Για ακόμη μια χρονιά, στο εκλογικό ΔΣ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Μάη, η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ αξίωσε:

1) Η λευκή ψήφος να προστίθεται στις ψήφους της ΔΑΠ!

2) Οι φοιτητές να ψηφίζουν μόνο με φοιτητική ταυτότητα!

3) Να μη γίνεται αντιπαραβολή των εγγεγραμμένων φοιτητών με τους ψηφίσαντες!

4) Οι άλλες παρατάξεις, δηλαδή η Πανσπουδαστική, να μην έχουν παρατηρητές κοντά στην εφορευτική επιτροπή κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης!

Η Πανσπουδαστική αντιπρότεινε και δεν κάνει πίσω από τα εξής:

1) Η λευκή ψήφος να θεωρείται έγκυρη και να παραμένει ως λευκή, όχι να προστίθεται στην ΔΑΠ.

2) Οι φοιτητές να ψηφίζουν με φοιτητική ΚΑΙ αστυνομική ταυτότητα.

3) Οι φοιτητές που ψηφίζουν να διαγράφονται από τη λίστα των εγγεγραμμένων φοιτητών και να σημειώνεται ολογράφως σε τετράδιο το όνομά τους, δίπλα στο οποίο να υπογράφουν.

4) Ολες οι παρατάξεις που συμμετέχουν να έχουν παρατηρητές δίπλα στην εφορευτική επιτροπή προκειμένου να διασφαλιστεί η εγκυρότητα του αποτελέσματος.

Αυτοί είναι οι κανονισμοί που ισχύουν πανελλαδικά σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η Κοινωνική Θεολογία δεν μπορεί να αποτελεί για άλλη μια χρονιά εξαίρεση. Είναι φανερό πως με αυτούς τους όρους εκλογές δεν μπορούν να γίνουν.

Οι φοιτητές να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και τις παρατάξεις τους. Στις 13 Μάη, να τους εγκαταλείψουν, ισχυροποιώντας την Πανσπουδαστική ΚΣ»!

Ανάλογη καταγγελία κάνει και η Πανσπουδαστική ΚΣ που τονίζει μεταξύ άλλων για την κατάσταση που δρομολογείται στο σύλλογο: «Αρνούμαστε να κάνουμε τις πλάτες σε ένα πάρτι νοθείας που η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ονομάζει φοιτητικές εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ