Σάββατο 9 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Απέβαλαν μαθητή που θέλησε... να πει γνώμη!

Τριήμερη αποβολή επιβλήθηκε σε μαθητή που επέμεινε να απαντήσει στον αντικομμουνισμό της καθηγήτριάς του

Με τριήμερη αποβολή τιμωρήθηκε ένας μαθητής του 1ου Λυκείου Πετρούπολης, επειδή θέλησε να εκφράσει αντίλογο μέσα στην τάξη στον αντικομμουνισμό που εξαπέλυσε η καθηγήτρια από την έδρα! Συγκεκριμένα, χτες στην έναρξη του μαθήματος Ιστορίας, η καθηγήτρια Αλεξάνδρα Καλέμη, είπε στους μαθητές ότι μια εφημερίδα αναφέρθηκε στην ίδια προσπαθώντας να τη λογοκρίνει και συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: Λογοκρισία, σήμερα, κάνουν μόνο το ΚΚΕ, το ΛΑ.Ο.Σ. και η εκκλησία.

Ενας μαθητής ζήτησε το λόγο για να απαντήσει στα παραπάνω, αλλά η «δημοκρατική» καθηγήτρια που... δεν ανέχεται τη λογοκρισία, είπε ότι το θέμα έληξε και πρέπει να ξεκινήσει το μάθημα! Ο μαθητής επέμεινε να μιλήσει, όμως η καθηγήτρια του το απαγόρευσε, εκείνος αποχώρησε απ' την τάξη, αλλά επέστρεψε σε μια ακόμα προσπάθεια να πάρει το λόγο. Το θέμα έφτασε στη διεύθυνση του σχολείου και το αποτέλεσμα ήταν ο μαθητής να πάρει τελικά τριήμερη αποβολή!

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ο «Ρ» καταγγέλλοντας τα κρούσματα αντικομμουνισμού στα σχολεία, είχε γράψει στις 16 Απρίλη: «Φιλόλογος που πρόσκειται στον ΣΥΝ προπαγάνδισε την αντισοβιετική αντισταλινική θεατρική παράσταση "Rock 'n Roll", μοιράζοντας μάλιστα διαφημιστικά φυλλάδια της παράστασης μέσα στο σχολείο και έκλεισε ραντεβού με τους μαθητές της Β' τάξης (εκτός σχολικού ωραρίου) να τη δουν». Αυτό το δημοσίευμα θεώρησε «λογοκρισία» η καθηγήτρια, που με τη χθεσινή της στάση επιβεβαίωσε τον αντικομμουνισμό της. Αν και θέλει να εμφανίζεται ως «προοδευτική» κάνει φανερή με τη στάση της ποια είναι η δημοκρατικότητα που ευαγγελίζεται αυτή και ο πολιτικός της χώρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ