Σάββατο 9 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Η ψήφος των νέων να λέει ΠΚΣ και ΚΚΕ

Στο Πολυτεχνείο στα Χανιά μίλησε χτες ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ

Να στείλουν σαφές μήνυμα καταδίκης της εφαρμοζόμενης πολιτικής που να μην μπορεί να παρερμηνευθεί, κάλεσε από τα Χανιά ο Θανάσης Παφίλης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ, τους νέους και τις νέες με την ψήφο τους στις 13 Μάη στις φοιτητικές εκλογές και στις 7 Ιούνη στις ευρωεκλογές, έτσι ώστε να ανοίξουν οι δρόμοι για νέους αγώνες και αντεπίθεση του νεολαιίστικου κινήματος πλάι στο εργατικό κίνημα. Ο Θανάσης Παφίλης μίλησε σε εκδήλωση της ΚΝΕ στο Πολυτεχνείο Κρήτης, τονίζοντας ότι η ψήφος των νέων πρέπει να γράφει ΠΚΣ και ΚΚΕ, ώστε να καταγράφει τη δυσαρέσκεια της νέας γενιάς, που συντρίβεται από την πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, «να συμβάλει για να ανέβει το επίπεδο της συνείδησης ώστε να τεθεί πιο καθαρά στην ημερήσια διάταξη η συγκέντρωση δυνάμεων για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και τη μοναδική εναλλακτική λύση, τη λαϊκή εξουσία και το Σοσιαλισμό».

Ακολούθως πρόσθεσε ότι η νεολαία και ιδιαίτερα η νεολαία αυτή που προέρχεται από τα λαϊκά στρώματα πρέπει να τιμωρήσει «τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τους εκατέρωθεν συνεταίρους ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Με σταθερό χέρι να ρίξουν τα κόκκινα ψηφοδέλτια, προσπερνώντας το αντιΚΚΕ μπλοκ που συγκροτείται και στα Πανεπιστήμια και αριστερούς περιλαμβάνοντας τη σοσιαλδημοκρατία και τους δεξιούς και αριστερούς οπορτουνιστές που στην πράξη υπονομεύουν το σωστό προσανατολισμό του κινήματος και των αγώνων».

Φιλολαϊκές λύσεις και ΕΕ δε συμβιβάζονται, υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «ο δρόμος της απειθαρχίας - ανυπακοής - ανατροπής - αποδέσμευσης είναι υποχρεωτικός και περνά από την ενίσχυση του ΚΚΕ, που με συνέπεια αγωνίσθηκε, αγωνίζεται και έχει την προοπτική να φτάσει μέχρι το τέλος οικοδομώντας τη σοσιαλιστική κοινωνία».

Να αναφέρουμε ότι ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Κόμματος βρέθηκε στα Χανιά από το πρωί, παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου ενόψει των ευρωεκλογών στα γραφεία της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, ενώ το απόγευμα μίλησε στο Δημόσιο ΙΕΚ στα Κουνουπιδιανά, σε συγκέντρωση των σπουδαστών, καλώντας τους με τη σειρά τους η ψήφος της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης που βρίσκεται και μέσα στα ΙΕΚ να γράφει ΚΚΕ. «Ψήφος στο ΚΚΕ είναι η θέληση αυτών που παράγουν τον πλούτο να τον διεκδικήσουν για τον εαυτό τους και την κοινωνία. Τα άλλα κόμματα στον ευρωενωσιακό μονόδρομο τους υπόσχονται καλύτερη διαχείριση της μίζερης και αβέβαιης ζωής τους. Το ΚΚΕ παλεύει να την αλλάξει για να μπορεί ο εργαζόμενος που παράγει τον πλούτο να τον απολαμβάνει», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ