Σάββατο 9 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΗΛΠΑΠ - «ΜΑΝ»
Κατεπείγουσα προανακριτική εξέταση

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προανακριτικής εξέτασης για να διερευνηθεί αν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις σχετικά με τις συμβάσεις του ΗΛΠΑΠ με την «ΝΕΟΠΛΑΝ», διέταξε αργά προχτές το βράδυ ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ιωάννης Σακελάκος.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να εξεταστούν οι συμβάσεις της περιόδου 2000 - 2002 μεταξύ του ΗΛΠΑΠ με τη θυγατρική εταιρεία της γερμανικής «ΜΑΝ» σε ό,τι αφορά την προμήθεια τρόλεϊ αλλά και άλλων υλικών. Ειδικότερα μάλιστα για τις δύο συμβάσεις του ΗΛΠΑΠ με τη «ΜΑΝ» που αφορούσαν 90 τρόλεϊ και 40 αρθρωτά λεωφορεία. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η «ΜΑΝ», είχε συνάψει συμβάσεις και για προμήθειες του στρατού, μέσω της ΕΛΒΟ.

Η όλη έρευνα έχει ξεκινήσει από τη Γερμανία αφού οι δραστηριότητες της εταιρείας (ειδικά κατά την περίοδο 2002 - 2005) εξετάζονται μετά από καταγγελίες για προμήθειες εκατομμυρίων. Σε προχτεσινό δημοσίευμα της «Καθημερινής», τονίζεται πως η Εφορία του Μονάχου είχε διαπιστώσει πως περίπου 16 εκατομμύρια ευρώ κατευθύνθηκαν σε φορείς που αποφάσιζαν για τα προϊόντα της «ΜΑΝ» στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Επίσης, επισημαίνεται πως ήδη έχουν συλληφθεί - για την υπόθεση - τρία άτομα.

Χτες, η ίδια εφημερίδα, ανέφερε πως οι γερμανικές αρχές προχώρησαν σε έλεγχο και στα 40 γραφεία και κτίρια της «ΜΑΝ» και των θυγατρικών της σε ολόκληρη τη χώρα και πως από τον εσωτερικό έλεγχο της ίδιας της εταιρείας ανακαλύφθηκε «χρήση παράνομων πληρωμών» από το 2007.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ