Σάββατο 9 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΤΡΙΚΑΛΑ
Στην πρόταση του ΚΚΕ η διέξοδος των μικρομεσαίων αγροτών

Συνέντευξη Τύπου έδωσε στα Τρίκαλα ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο νομό

Να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ στις ερχόμενες ευρωεκλογές κάλεσε τους μικρομεσαίους αγρότες, ο Β. Μπούτας, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα πλαίσια επίσκεψής του στα Τρίκαλα. «Οι μικρομεσαίοι αγρότες - επεσήμανε - έχουν τεράστια εμπειρία, τόσο από τις πολιτικές της ΕΕ που έχουν αρνητικά πρόσημα, όσο και από τη στάση που τήρησαν τα πολιτικά κόμματα του ευρωμονόδρομου που στήριξαν αυτή την πολιτική». Και πρόσθεσε: «Ημασταν οι μοναδικοί που την αντιπαλέψαμε, που αντισταθήκαμε, που βοηθήσαμε στο να υπάρξει κίνημα στη μικρομεσαία αγροτιά. Οι μικρομεσαίοι αγρότες βιώνουν σήμερα τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής μέσα από το ξεκλήρισμά τους, την εγκατάλειψη του καπνού, την εγκατάλειψη κατά 70% - 80%, της τευτλοκαλλιέργειας, της συρρίκνωσης της βαμβακοκαλλιέργειας, την όξυνση των προβλημάτων, μα και την εγκατάλειψη της κτηνοτροφίας από τους μικρούς και μεσαίους κτηνοτρόφους».

Αφού παρουσίασε τις προτάσεις διεξόδου του ΚΚΕ για την αγροτική οικονομία ο Β. Μπούτας τόνισε: «Οσο θα υπάρχει Κοινή Αγροτική Πολιτική, ο Ελληνας αγρότης χαΐρι δεν πρόκειται να δει. Αυτό θα συμβεί μόνο με μια λαϊκή κυβέρνηση, η οποία θα εφαρμόζει λαϊκή οικονομία και θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες που έχει η χώρα μας».

Οσον αφορά, γενικότερα, στο μήνυμα που πρέπει να στείλει ο λαός στις ευρωεκλογές ο Β. Μπούτας είπε: «Στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση οι πολιτικοί συσχετισμοί πρέπει ν' ανατραπούν εις βάρος του δικομματισμού, αλλά και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ, ώστε να δώσουμε από καλύτερη θέση την πολιτική μάχη και να στηρίξουμε το μαζικό κίνημα. Καλούμε το λαό, γιατί τώρα ξέρει, σε ψήφο αποδοκιμασίας σε κείνους οι οποίοι στηρίζουν την ΕΕ και τις πολιτικές της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ