Σάββατο 9 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
«Ναι» στη μερική απασχόληση

Eurokinissi

Ανάμεσα σε επικοινωνιακού τύπου αναφορές στην ...κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που έρχεται και σε μεγαλοστομίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, δεν μπόρεσε να αποκρύψει στην ομιλία του την πολιτική του κόμματός του για τους νέους, που δεν είναι άλλη από τη μερική απασχόληση και την υπονόμευση των εργασιακών τους σχέσεων. Επίσης, τάχθηκε υπέρ της επιδότησης των εργοδοτών για προσλήψεις νέων μέσα από 4ετή προγράμματα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι συνολικά «στόχος είναι η "Πράσινη Ανάπτυξη", που σημαίνει ποιότητα», ξεκαθαρίζοντας όμως και την εμμονή του στις λογικές της ανταγωνιστικότητας, σημειώνοντας ως παράδειγμα ότι «εμείς θα φέρουμε ένα νέο χωροταξικό, που θα ενισχύει την τουριστική επιχειρηματικότητα, αλλά θα συνδυάζει και την προστασία του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς». Παράλληλα άσκησε κριτική στη ΝΔ γιατί υιοθετεί με ...λάθος τρόπο την πολιτική του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι ««το λεγόμενο Ταμείο Αλληλεγγύης των Γενεών - δική μας πρόταση, που φέραμε στη Βουλή, κι εσείς υιοθετήσατε - δε λειτουργεί, δεν υπάρχει».

Αποκαλυπτική ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τις εργασιακές σχέσεις των νέων, όπου ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προτίθεται να θωρακίσει και να επεκτείνει τις ελαστικές μορφές εργασίας, παρέχοντας παράλληλα νέα προνόμια στους εργοδότες. Χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου αφού κατηγόρησε τη ΝΔ για «τα Stage και τις ρουσφετολογικές διευθετήσεις», στη συνέχεια δήλωσε ότι ...υιοθετεί το συγκεκριμένο τρόπο μερικής απασχόλησης για τους νέους αρκεί «να προσανατολίσουμε τα Stage αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα», εκεί «που πραγματικά μπορούν να προσφέρουν πρακτική εκπαίδευση»!

Παράλληλα, έδωσε το στίγμα των πολιτικών του θέσεων, μέσω των λογικών του ελάχιστου εισοδήματος, σημειώνοντας ότι «δεσμευόμαστε να φτιάξουμε κοινωνικό δίκτυο, που διασφαλίζει το δικαίωμα σε όλους για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης», προσθέτοντας ότι είναι «δέσμευσή μας ο έλεγχος της αγοράς εργασίας» καθώς και το «να συγκρουστούμε με τις πολυάριθμες μορφές του παραδοσιακού κρατισμού», χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί. Με έμμεσο τρόπο ανήγγειλε τη νομιμοποίηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης τονίζοντας πως «θα επεκτείνουμε τις θεμελιώδεις εγγυήσεις της εργατικής νομοθεσίας σε κάθε μορφή απασχόλησης. Και αυτό αφορά ιδιαίτερα την οικονομικά εξαρτημένη αυτοαπασχόληση, τα περίφημα "μπλοκάκια"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ