Παρασκευή 15 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
«Οχι» στην επέκταση του Γ` Νεκροταφείου

Η κατάρτιση μελέτης από το Δήμο Αθηναίων για επέκταση των δραστηριοτήτων του Γ' Νεκροταφείου, κυρίως με τη δημιουργία υποδομής για την καύση των νεκρών, σηματοδοτεί την πρόθεση του Δήμου Αθηναίων για τη λειτουργία στο διηνεκές του Γ' Νεκροταφείου. Απέναντι σ' αυτήν τη προοπτική, ο Δήμος Νίκαιας, στα όρια του οποίου φιλοξενείται το νεκροταφείο, δηλώνει την αντίθεσή του στην επέκταση, παρόλη τη θετική στάση του στο θέμα της καύσης των νεκρών και τη δυνατότητα επιλογής της από τους πολίτες και επισημαίνει ότι στο Νεκροταφείο του Σχιστού μπορεί και πρέπει να χωροθετηθεί αυτή η λειτουργία με όλες τις προϋποθέσεις περιβαλλοντικής προστασίας όπως ορίζεται από το νόμο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νίκαιας, στην τελευταία συνεδρίασή του, αποφάσισε τη μη επέκταση των λειτουργιών του Γ' Νεκροταφείου στην προοπτική της οριστικής απομάκρυνσής του και ζητά τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων από το Δήμο της Αθήνας για την εξασφάλιση της υγιεινής του χώρου. Επίσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος θα προβεί ακόμη στις απαραίτητες ενέργειες για τη συμμετοχή του δήμου στα έσοδα του Γ' Νεκροταφείου.

Σε δήλωσή του, ο Στ. Μπενετάτος επισημαίνει ότι «στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος από την οριστική απομάκρυνση του Γ' Νεκροταφείου και την απόδοση του χώρου στους δημότες και τη νεολαία. Απαιτούμε λήψη όλων των μέτρων προστασία της δημόσιας υγείας στο χώρο του Γ' Νεκροταφείου». Στη μελέτη του Δήμου Αθηναίων, επισημαίνει ο δήμαρχος Νίκαιας, φαίνεται με σαφήνεια ότι ο συγκεκριμένος δήμος έχει μεγάλα έσοδα από τη λειτουργία του Νεκροταφείου που με την επέκτασή του προσδοκά να αυξήσει. Η Δημοτική Αρχή διεκδικεί μέρος των εσόδων του Γ' Νεκροταφείου και αυτή η διεκδίκηση έχει καταγραφεί και στους δυο τελευταίους προϋπολογισμούς του Δήμου, σαν αποζημίωση για την επιβάρυνση της πόλης από τη λειτουργία του Νεκροταφείου. Είναι ακόμη αναγκαίο, υπογραμμίζει, να παρέχονται όλες οι διευκολύνσεις για όσους επιλέγουν την πολιτική κηδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ