Παρασκευή 15 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Δυναμική συγκέντρωση ενάντια στο χαράτσι!

Δυναμική, αγωνιστική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ενωσης Συνεταιρισμών Καρδίτσας πραγματοποίησαν χτες το πρωί αγρότες του νομού, απαιτώντας να καταργηθεί το παράνομο και καταχρηστικό χαράτσι που τους επιβάλλεται για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων και την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων. Την κινητοποίηση διοργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού, απευθύνοντας κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες να καταδικάσουν την παράνομη και προκλητική ενέργεια της γαλαζοπράσινης ηγεσίας της ΠΑΣΕΓΕΣ και των Ενώσεων Συνεταιρισμών, να διεκδικήσουν αγωνιστικά την κατάργησή του και να δοθούν πίσω οι παρακρατήσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Οι αγρότες της Καρδίτσας, που είναι αγανακτισμένοι και οργισμένοι για τη ληστεία που γίνεται σε βάρος του ήδη ισχνού εισοδήματός τους, διεμήνυσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την κατάργηση του χαρατσιού.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΚ, κάλεσε τους αγρότες να μην πληρώσουν το χαράτσι και να επιμείνουν στο συντονισμένο αγώνα για να σταματήσει αυτή η παράνομη και καταχρηστική διαδικασία. Τους κάλεσε, επίσης, να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα και να καταδικάσουν με κάθε τρόπο τους υπεύθυνους, τόσο την κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όσο και τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΠΑΣΕΓΕΣ, που λειτουργεί και δρα σε βάρος των συμφερόντων τους.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι αγρότες κατευθύνθηκαν στα δικαστήρια της Καρδίτσας, όπου και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία, ζητώντας να χαρακτηριστεί παράνομο και καταχρηστικό το χαράτσι.

  • Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στον αγώνα των εργατοαγροτών για να μην πληρώσουν το χαράτσι του ΟΣΔΕ προκειμένου να πάρουν τις επιδοτήσεις που τους αναλογούν, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Ταυτόχρονα, τους καλεί να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για τις αντεργατικές - αντιαγροτικές πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ, αλλά και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, καταδικάζοντάς τους αποφασιστικά και με κάθε τρόπο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ