Παρασκευή 15 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΠΟΑΣΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ
Τρομοκρατικές απολύσεις εργαζόμενων γυναικών

Οι εργοδότες, που λυμαίνονται ευαίσθητους τομείς, εισπράττουν τις επιδοτήσεις και αφήνουν το προσωπικό απλήρωτο

Το σκληρό πρόσωπο των εργοδοτών αποκαλύπτουν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών μονάδων αποασυλοποίησης και φροντίδας ηλικιωμένων με την πρακτική τους απέναντι στις εργαζόμενες, και ιδιαίτερα τις μητέρες. Η Αστική Μη-Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΕΨΑΜΥ», που υλοποιεί προγράμματα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης με κονδύλια του υπουργείου Υγείας, απέλυσε την εργαζόμενη Γ.Δ., μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών, γιατί ζήτησε να της δοθούν οι επτά μισθοί που της οφείλει ο εργοδότης.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) και το Σωματείο Εργαζομένων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες Ιδιωτικών Φορέων (ΣΕΚΥΙΦ), μετά απο παρέμβασή τους στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, διαπίστωσαν οτι ο εργοδότης εισέπραξε 479.000 ευρώ για τους μήνες Φλεβάρη, Μάρτη και Απρίλη του 2009, με την υπόδειξη «να εξοφλήσει όλες τις μισθολογικές υποχρεώσεις τους προς τους εργαζόμενους, αλλιώς να επιστρέψει το συγκεκριμένο ποσό».

«Ο εργοδότης πλήρωσε μόνο τρεις μισθούς και προκειμένου να συνεχίσει να έχει υπό ομηρία τους εργαζομένους του, για να τους χρησιμοποιεί κατά βούληση και για να τους τρομοκρατήσει επιπρόσθετα, προχώρησε και σε απόλυση της πεπειραμένης εργαζόμενης νοσηλεύτριας», καταγγέλλουν η ΟΣΝΙΕ και το ΣΕΚΥΙΦ. Οι πρόεδροι της ΟΣΝΙΕ και του ΣΕΚΥΙΦ έκαναν παράσταση στον εργοδότη και απαίτησαν την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης, καθώς και την άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων δεδουλευμένων μισθών στους λοιπούς εργαζόμενους της Εταιρείας.

Ακόμα, η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο ΝΕΣΤΩΡ» απόλυσε τις εργαζόμενες Αθανασία Κυπρή και Μαρία Τσέλου, επειδή διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα, καθώς οι εργαζόμενοι στη μονάδα είναι μέχρι και εφτά μήνες απλήρωτοι, όπως καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το οποίο και ζητά την επαναπρόσληψη των δύο εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ