Παρασκευή 15 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Ψήφισαν σε βάρος του λαού

Ειδική ήταν η αναφορά του Γ. Τούσσα για τη στήριξη που παρέχουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου στην πολιτική του κεφαλαίου και ειδικά των εφοπλιστών:

  • ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, σηματοδοτώντας την ένταση της επίθεσης του κεφαλαίου και των πολιτικών εκπροσώπων του ενάντια στους ναυτεργάτες και γενικότερα την εργατική τάξη.
  • Τα ίδια κόμματα ψήφισαν υπέρ της κατάργησης των ναυτιλιακών συνδιασκέψεων και του καμποτάζ στις εσωτερικές θαλάσσιες μεταφορές (ακτοπλοΐα).
  • ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. ψήφισαν υπέρ της πρότασης της Κομισιόν για τη Μελλοντική Θαλάσσια Πολιτική για την Ενωση.
  • Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε, στηρίζοντας τη στρατηγική της ΕΕ και των εφοπλιστών, για την τρίτη φάση της κοινοτικής ναυτιλιακής πολιτικής.
  • ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ. ψήφισαν υπέρ της έκθεσης για το ξεπούλημα των λιμανιών στα πλαίσια της Κοινής Ναυτιλιακής Πολιτικής.
  • Χαρακτηριστικό στοιχείο για το ρόλο των Οικολόγων ήταν ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και η πολιτική Ομάδα των Πράσινων - Οικολόγων υπερψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο την Οδηγία για τις δήθεν ποινικές κυρώσεις στους πλοιοκτήτες που ρίχνουν ουσίες στη θάλασσα, η οποία, στην πραγματικότητα, αφήνει και πάλι ατιμώρητους τους εφοπλιστές με την εφεύρεση των «απορρίψεων μικρής σημασίας», που δε θεωρούνται ποινικό αδίκημα και δεν τιμωρούνται.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ