Παρασκευή 15 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για τα κέρδη του κεφαλαίου...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ» για σταθεροποίηση της οικονομίας, διαπίστωσε ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος τυγχάνει αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας...

Αν εννοεί την αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων, τα ελαστικά ωράρια, τις μειωμένες αποδοχές, τις περικοπές στην ασφάλιση και όλα αυτά τα «αναπτυξιακά» που γίνονται, τότε μάλλον δίκιο έχει...

Από την πλευρά, όμως, αυτών που εκπροσωπεί και ο ίδιος και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Για τις πολυεθνικές, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και όλα τα «συναφή επαγγέλματα», βλέπετε, η αύξηση της εκμετάλλευσης αποτελεί «σταθεροποίηση» των κερδών τους. Είτε έχουμε κρίση, είτε όχι.

ΠΑΝΤΩΣ, ΣΗΜΕΡΑ συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο, για να εξετάσει, όπως λέει, την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. `Η αλλιώς ...τι περισσεύει για να κοροϊδέψουμε και κανέναν ενόψει ευρωεκλογών.

Γιατί, βέβαια, ουδείς πιστεύει ότι σκέπτονται να αναθεωρήσουν την πολιτική τους. Εδώ και χωρίς κρίση, πάλι για λιτότητα και αναγκαίες θυσίες μιλούσαν. Πόσο μάλλον τώρα.

ΚΙ ΟΣΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ασχολείται με τα εγχώρια, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει βαλθεί να αποδείξει ότι είναι η ...ελπίδα του πλανήτη.

Αλλιώς πώς να εξηγήσουμε κάτι δηλώσεις - από την ...Κίνα παρακαλώ - περί μιας «προοδευτικής πολιτικής πρότασης», σχετικά με τη διεθνή οικονομική κρίση, τις κλιματικές αλλαγές και την πράσινη ανάπτυξη, που στοχεύει στη «δημιουργία μιας ανθρώπινης κοινωνίας».

Τι να πούμε πια! Προφανώς, όταν φεύγει μακριά από τη χώρα (όπου δε γνωρίζουν και πολλά για το τι εστί ΠΑΣΟΚ), μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Τσάμπα είναι τα λόγια, στο κάτω - κάτω...

Μόνο μην τα ...πιστέψουν και οι ίδιοι στο τέλος αυτά που λένε. Θα είναι μάλλον ανέκδοτο...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ