Παρασκευή 15 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις για τους ΕΒΕ

Περίπου 180.000 αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι δεν ήταν σε θέση το 2008 να πληρώσουν τις εισφορές τους στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Τις εισφορές που εύκολα - και κατά τη γνώμη της εύλογα - αύξησε κατά 6% η πλειοψηφία του ΔΣ του Ταμείου, με επιπλέον αύξηση της εισφοράς στον κλάδο Υγείας και με την εξέταση της αύξησης των μηνιαίων δόσεων από 12 σε 14, ενώ έρχεται και μια «τακτική» αναπροσαρμογή στις επιβαρύνσεις ανά ασφαλιστική κατηγορία.

Είναι δεδομένο ότι με τις νέες αυξήσεις θα αυξηθούν και οι ανασφάλιστοι ΕΒΕ, πολλοί από τους οποίους θα κυνηγηθούν για να ξεπληρώσουν τα χρέη τους, λες και δεν φτάνει ότι είναι ανασφάλιστοι και ενδεχομένως στα όρια του λουκέτου.

Γιατί η μη καταβολή των εισφορών και μάλιστα από τόσο μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων, είναι ένας επιπλέον δείκτης για τις συνέπειες της κρίσης.

Οσο για τη «λύση» της αύξησής τους, δεν είναι σε θέση να εμποδίσει την οικονομική κατηφόρα του Ταμείου, απλά βολεύει την κυβέρνηση. Η οποία δηλώνει ότι οι συντάξεις είναι εγγυημένες από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά κάνει την ανήξερη για τις υπέρμετρες αυξήσεις, για τις ισχνές εισφορές και φυσικά για το σύνολο των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων που έχουν πλήξει τα δικαιώματα των ασφαλισμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ