Τρίτη 19 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΒΕΝΖΙΝΗ
Αρχισε πάλι την ανιούσα

Ξανά προς τη... δόξα των απλησίαστων τιμών οδεύει η αμόλυβδη βενζίνη. Η μέση πανελλαδική τιμή διαμορφώθηκε την περασμένη Παρασκευή στα 0,955 ευρώ ανά λίτρο, από 0,934 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,25%. Αυτή είναι και η απόδειξη ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της ούτε θέλει, ούτε μπορεί να ελέγξει το κύκλωμα της διακίνησης στη διαμόρφωση των τιμών.

Μάλιστα, από τη νέα, αναλυτική, παρουσίαση των σχετικών στοιχείων από το υπουργείο Ανάπτυξης και πάλι δεν προκύπτει κανένα απολύτως συμπέρασμα για το αν η εξέλιξη των τιμών σχετίζεται με την κίνηση της διεθνούς τιμής στο πετρέλαιο, όπως προσπαθούν κάποιοι να πείσουν.

Πάντως, αυτοί που θέλουν να βρουν οπωσδήποτε μια αιτία για τις ανατιμήσεις παραπέμπουν τώρα στη... διεθνή τιμή της βενζίνης, που τις τελευταίες 4 βδομάδες αυξήθηκε κατά 15%, και τα διυλιστήρια, καθώς και οι εταιρείες υποτίθεται πως αναπροσαρμόζουν τις τιμές τους, με βάση τις διεθνείς.

Το συμπέρασμα, σε κάθε περίπτωση, είναι ότι οι εταιρείες μπορούν να κάνουν ανενόχλητες τη δουλειά τους και οι εργαζόμενοι να πληρώνουν και να λένε και... ευχαριστώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ