Τρίτη 19 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Βαθαίνει η κρίση στις κατασκευές

Η κρίση που μαστίζει τον κατασκευαστικό τομέα και βαθαίνει και αρχίζει να αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά. Αυτό ανέφεραν σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ, των βιομηχάνων παραγωγής δομικών υλικών, των κατασκευαστών δημοσίων έργων και των μελετητών, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα. Ειδικότερα, επισήμαναν ότι:

  • Υπάρχει μείωση κατά 23% των οικοδομικών αδειών σε σχέση με το 2008, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα 150.000 απούλητα διαμερίσματα.
  • Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχει μειωθεί κατά 11% σε σχέση με πέρσι και κατά 33% σε σχέση με το 2004, ενώ οι εργοληπτικές εταιρείες, προκειμένου να επιβιώσουν, δίνουν εκπτώσεις στα δημόσια έργα κατά 40% κατά μέσο όρο. Παράλληλα, το κράτος καθυστερεί να αποπληρώσει τα έργα ακόμη και 2 χρόνια, με αποτέλεσμα να μένουν χρέη και στις εταιρείες δομικών υλικών.
  • Σε πολύ δύσκολη κατάσταση βρίσκεται ο κλάδος παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος, που αριθμεί 600 μονάδες σε όλη τη χώρα, με 20.000 εργαζόμενους. Ειδικότερα, το 70% των εταιρειών έτοιμου σκυροδέματος στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έχουν κλείσει και το 37% στην Αττική.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ