Τρίτη 31 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΗΝΑ
Απεργία περιπτεράδων

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από αύριο Τετάρτη και για δυο μέρες, οι περιπτεριούχοι της Αθήνας, οι οποίοι αντιδρούν για τη φορομπηχτική πολιτική του Δήμου Αθηναίων, που ασκείται σε βάρος τους. Διαμαρτύρονται για την παράνομη - όπως τη χαρακτηρίζουν - αύξηση των συντελεστών χρέωσης των «σταντ» (σ.σ. προβολής Τύπου) εμπορευμάτων τους έως και 465%. Την ίδια στιγμή, όπως μας είπε ο πρόεδρος του Σωματείου των Περιπτεριούχων Ν. Παλιογιάννης, «με την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ουσιαστικά μας απαγορεύεται η τοποθέτηση ψυγείου», ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος καταφεύγει σε εκβιαστικές μεθόδους απέναντι στους περιπτεριούχους - όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου. Κι αυτό γιατί, προκειμένου να τους επιτρέψει να έχουν στο περίπτερό τους ένα ψυγείο θα πρέπει να υπογράψουν την αντικατάσταση του περιπτέρου.

Σε ανακοίνωσή τους οι περιπτεριούχοι επισημαίνουν ότι δεν είναι αντίθετοι με την αντικατάσταση των περιπτέρων, αρκεί αυτά να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Δηλαδή, να είναι νόμιμα, να εξασφαλίζουν την ασφάλεια και την εμπορικότητα και να είναι εκ των προτέρων γνωστό τι θα χρεώνει ο Δήμος τους ιδιοκτήτες περιπτέρων.

«Είναι απαράδεκτο - τονίζεται στην ανακοίνωση - από το Δήμο Αθηναίων να μας ζητάει πρώτα την υπογραφή μας για την αντικατάσταση των περιπτέρων, χωρίς να έχουν φροντίσει να γίνει τροπολογία στην ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία προσδιορίζει τη μορφή, αλλά και τις διαστάσεις των περιπτέρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ