Τρίτη 31 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ
Μόνο τα ασφαλή δρομολόγια

Από την ερχόμενη Τρίτη, 7 Νοέμβρη, οι οδηγοί της Εταιρίας Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ) θα πάψουν να εκτελούν τα δρομολόγια σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, στις οποίες παρεμποδίζεται η απρόσκοπτη διέλευση των λεωφορείων.

Την απόφαση αυτή πήρε το ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, μετά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις προς κάθε αρμόδιο, αλλά και μηνυτήριες αναφορές που έχει υποβάλει, με σκοπό να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την ανεμπόδιστη διέλευση των λεωφορείων, ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Οπως είναι γνωστό, εδώ και πολλούς μήνες, οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου έχουν ενημερώσει εγγράφως όλους τους αρμόδιους (υπουργούς Μεταφορών - Επικοινωνιών και Δημόσιας Τάξης, ΟΑΣΑ, ΕΘΕΛ, Δήμους κλπ.) για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι οδηγοί κατά τη διέλευση των λεωφορείων από κατειλημμένες πλατείες από παράνομα παρκαρισμένα Ι.Χ., μέσα από λαϊκές αγορές, καθώς και για τη δρομολόγηση παλιών λεωφορείων (άνω των 17 χρόνων) κατά παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ). Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα. Τα προβλήματα κάθε μέρα μεγαλώνουν. Οι δημόσιες συγκοινωνίες υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο, ενώ οι οδηγοί γίνονται καθημερινά δέκτες των δικαιολογημένων παραπόνων του επιβατικού κοινού και έρχονται αντιμέτωποι με κατόχους Ι.Χ., χωρίς να λείπουν και οι χειροδικίες σε βάρος τους.

Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις που οι οδηγοί προκαλέσουν ατύχημα κατά την προσπάθειά τους να περάσουν με «μανούβρες» το λεωφορείο από τα εμπόδια που παρεμβάλλουν τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, τότε τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο, αργίες, ακόμα και απόλυση!

Οι οδηγοί της ΕΘΕΛ, έχοντας εξαντλήσει κάθε όριο καλής θέλησης, από την ερχόμενη Τρίτη αποφάσισαν να τηρούν πιστά τον ΚΟΚ και όλους τους άλλους όρους ασφάλειας του επιβατικού κοινού. Ετσι θα αναλαμβάνουν κανονικά τα καθήκοντά τους, χωρίς, όμως, να εκτελούν τα δρομολόγια που παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, όπως είναι στις γραμμές των Δήμων Κορυδαλλού (Πλατεία Ελευθερίας), Χαλανδρίου (Πλατεία Χαλανδρίου, αφετηρίες, λαϊκή), Χαϊδαρίου (κέντρο), Πετρούπολης (ολισθηρότητα δρόμων, συνεχή ατυχήματα), Ελληνικού, Σπάτων (Πλατεία) και Βύρωνα (οδός Φορμίωνος), καθώς και τα τοπικά δρομολόγια Ηρακλείου, Ζηρινείου, Γλυφάδας, Ελευσίνας και Ασπροπύργου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ