Παρασκευή 22 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Νέα σχέδια κατά των κομμουνιστών

Τη σφοδρή αντίδραση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) συνάντησε η πληροφορία των ρωσικών ΜΜΕ για τη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής για τη σύγκληση του Συνεδρίου μιας νέας κοινωνικής οργάνωσης με την επωνυμία «Κομμουνιστές της Ρωσίας». Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να διεξάγει το Συνέδριο στις 23 Μάη.

Σύμφωνα με διάφορες ενδείξεις, πίσω από τη νέα πρωτοβουλία, βρίσκεται το κεντροαριστερό κόμμα «Δίκαιη Ρωσία», που έχει συγκροτηθεί από το Κρεμλίνο ως «εποικοδομητική αντιπολίτευση» στο κυβερνητικό κεντροδεξιό κόμμα της «Ενιαίας Ρωσίας».

Σχετικά με την εμφάνιση της συγκεκριμένης οργάνωσης, ο Ιβάν Μέλνικοφ, Α΄ Αντιπρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ, σημείωσε: «Το βασικό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι σίγουρα η συγκεκριμένη οργάνωση δεν εμφανίζεται "από τα κάτω", αλλά συγκροτείται τεχνητά. Δεν βλέπουμε κάτι καινούριο σ' αυτό, επειδή παρόμοιες οργανώσεις είχαν παρουσιαστεί και νωρίτερα, με στόχο το αδυνάτισμα του ΚΚΡΟ». Ο Ι. Μέλνικοφ σημείωσε ακόμη πως «το καινούριο συνιστάται στο εξής: Πρώτη φορά φανερά τονίζεται η λέξη "κομμουνιστές". Αυτό οφείλεται σε δύο λόγους. Από τη μια πλευρά, πρόκειται για προσπάθεια, στην κατάσταση της κρίσης και με τέτοιο κυνικό τρόπο, να αποκτήσουν κάποιοι πολιτικό κεφάλαιο. Από την άλλη, δείχνει την υψηλή εκτίμηση που τρέφει ο λαός στην προοπτική του κομμουνισμού, κάτι που δεν αφήνει ασυγκίνητη την πλευρά των αστών πραγματιστών».

Ο Ι. Μέλνικοφ προειδοποίησε ότι το ΚΚΡΟ δεν θα μείνει θεατής σ' αυτήν τη νέα υπόθεση παραπλάνησης του ρωσικού λαού.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ