Κυριακή 24 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι παρεμβάσεις του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ έχει, κατ' επανάληψη, φέρει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας το θέμα της μόλυνσης του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα του Ασωπού. Τόσο με Ερωτήσεις στη Βουλή, όσο και με Ερωτήσεις στην Ευρωβουλή, αλλά και με κινητοποιήσεις των Κομματικών του Οργανώσεων στην ευρύτερη παρα-Ασώπεια περιοχή, ανέδειξε το θέμα, ενημέρωσε τους κατοίκους και απαίτησε τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων.

Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ έχει κάνει πέντε Ερωτήσεις στη Βουλή: Το 1996, το 1997, το 2005, το 2007 και τελευταία στις 22 Απρίλη 2009. Το ΚΚΕ απαιτεί, με βάση την τελευταία του Ερώτηση: «Να εξασφαλίσει άμεσα την ύδρευση των οικισμών με νερό καθαρό, με κρατική ευθύνη, χωρίς χαράτσια σε βάρος των κατοίκων. Να σταματήσει η μόλυνση του Ασωπού και να αποκατασταθεί η ζημιά του υδροφόρου ορίζοντα. Να πραγματοποιηθούν οι σχετικοί προληπτικοί έλεγχοι για την υγεία των παιδιών και γενικότερα των κατοίκων της περιοχής. Να πραγματοποιηθεί συστηματικός έλεγχος για τα αγροτικά και λοιπά διατροφικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή και να εξασφαλιστούν αποζημιώσεις για τους αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές. Να ελεγχθούν όλες οι γεωτρήσεις και να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματά τους».

Επιπλέον, στην Ευρωβουλή έχει καταθέσει - μόνο στην τελευταία θητεία - 4 Ερωτήσεις. Με την τελευταία, ζητούσε τη θέσπιση αυστηρότερων ορίων για το εξασθενές χρώμιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ