Κυριακή 24 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Ξεκινά αύριο με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ

Στην Αθήνα ξεκινά αύριο, Δευτέρα 25 Μάη, η Πανευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Συνδιάσκεψη με θέμα «Η οικονομική κρίση και η απάντηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος», που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ. Οι εργασίες της συνδιάσκεψης θα ξεκινήσουν στις 10 π.μ., στο ξενοδοχείο «ΑΚΡΟΠΟΛ» (Πειραιώς 1, Ομόνοια), με τη συμμετοχή 23 συνδικαλιστών από 17 οργανώσεις και 13 χώρες.

Μιλώντας στον «Ρ» ο Θοδωρής Κούτρας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, σημειώνει ότι η απάντηση που δίνει το ΠΑΜΕ με την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά τις πρόσφατες αποφάσεις των ηγετών της ΕΕ στην Πράγα, για τη νέα σαρωτική επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. «Η ανταλλαγή πείρας και η χάραξη κοινής δράσης των ταξικών συνδικάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι δυνατό και αποτελεσματικό όπλο στα χέρια των εργαζομένων», υπογραμμίζει το στέλεχος του ΠΑΜΕ και καταλήγει:

«Είναι αναγκαίο, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και γενικευμένης επίθεσης ενάντια στο σύνολο των δικαιωμάτων, να κατανοηθεί ότι για τους εργαζόμενους είναι μονόδρομος η αντίσταση και ο συντονισμός τους, να παλέψουν ενάντια στο συμβιβασμό και την υποταγή που επιδιώκει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, να αντεπιτεθούν ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, ενάντια στους μηχανισμούς υλοποίησης της πολιτικής του».

Στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης, το ΠΑΜΕ διοργανώνει σήμερα, στις 7 μ.μ., εκδήλωση για τους μετανάστες, με θέμα την κρίση και την απάντηση του ταξικού κινήματος. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα της Ενωσης εργαζομένων μεταναστών Μπαγκλαντές Ελλάδος (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος) και θα παρευρεθούν συνδικαλιστές από ευρωπαϊκά συνδικάτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ