Σάββατο 23 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Ο λαός θα βρει στην πείρα του τις απαντήσεις

Στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων περιόδευσε χτες το πρωί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Την ανάγκη υπερψήφισης του ΚΚΕ και καταψήφισης των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και από ανθρώπους που δε συμφωνούν σε όλα με το Κόμμα, επανέλαβε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την περιοδεία στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, συνοδευόμενη από τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ. Υπενθύμισε τα ψέματα που είπαν στο λαό οι λοιπές πολιτικές δυνάμεις, τα οφέλη που αποκόμισε η πλουτοκρατία στο πλαίσιο της ΕΕ σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Και κάλεσε σε αγώνα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη Ελλάδα και Ευρώπη, αυτή της λαϊκής ανάπτυξης και ευημερίας. Αγώνα με μια πρώτη στάση την ισχυροποίηση του ΚΚΕ από την κάλπη της 7ης Ιούνη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο χώρο της περιοδείας, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε: «Είπαμε όχι στη συνθήκη του Μάαστριχτ γιατί αυτή γκρεμίζει σύνορα, επιτρέπει στα κεφάλαια να βγαίνουν έξω, ενώ επιτρέπει αθρόες εισαγωγές προϊόντων που εμείς παράγουμε. Γκρεμίζει τα σύνορα άλλων χωρών προκειμένου να μπει ο ευρωστρατός και το ΝΑΤΟ και δυστυχώς δικαιωθήκαμε, επιβεβαιωθήκαμε για αυτό το μεγάλο και σημαντικό μοναδικό ΟΧΙ στην Ελλάδα».

Παράλληλα συναντήθηκε με συμβασιούχους της υπηρεσίας, 268 στον αριθμό σε σύνολο 1.500 εργαζομένων, με συμβάσεις έργου ενός ή δύο χρόνων, με την εργασιακή ανασφάλεια διαρκή γι' αυτούς απειλή και με εντατικοποιημένη εργασία (όπως και για τους μόνιμους), εφόσον κάθε υπάλληλος κάνει καθημερινά χιλιάδες δακτυλισμούς περνώντας στο ηλεκτρονικό αρχείο του ΚΕΠΥΟ στοιχεία από φορολογικές δηλώσεις, τέλη κυκλοφορίας κλπ.

Γι' αυτούς τους ανθρώπους η ΓΓ της ΚΚΕ του ΚΚΕ τόνισε: «Πρέπει να τιμωρηθούν όσοι έπαιξαν στις πλάτες των εργαζομένων, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και όσοι τους υποσχέθηκαν ότι η ΕΕ προβλέπει τη μονιμοποίηση των εκτάκτων. Εδώ, 268 άτομα, νέοι άνθρωποι, δουλεύουν χωρίς βιβλιάριο ασφάλισης, χωρίς ένσημα και κάνουν, οι περισσότεροι, πάνω από 45.000 δακτυλισμούς την ημέρα, υπερεντατικά, και ακόμη θεωρούνται έκτακτοι. Δηλαδή, δουλεύουν σε συνθήκες δουλεμπορίου. Εμείς είμαστε υπέρ της μονιμοποίησης όλων των εκτάκτων, καθώς τόσα χρόνια δουλειάς αποδεικνύουν ότι ικανοποιούν μόνιμες και πάγιες ανάγκες. Ούτε ένας άνθρωπος σε ηλικία παραγωγική χωρίς δουλειά».

Παράλληλοι μονόλογοι το debate


Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με τους εργαζομένους στην υπηρεσία, όπου αναπτύχθηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ και ζητήματα επικαιρότητας π.χ. το διαβόητο, προετοιμαζόμενο για την επόμενη βδομάδα, debate των πολιτικών αρχηγών. Για το οποίο θέμα η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Συζητάμε για το περίφημο debate. Ειλικρινά, αν δε σκεφτόμαστε ότι θα θεωρηθεί από το λαό ότι φυγοδικούμε, θα άξιζε και να μην πάμε. Παράλληλοι μονόλογοι! Εμείς ζητήσαμε να κάνουν την ίδια ερώτηση σε όλους. Τι λέτε για το φορολογικό, τι λέτε για εκείνο, για το άλλο, ούτως ώστε να συγκρίνει ο κόσμος απαντήσεις, έστω αυτές τις μονόλεπτες. Τώρα θα έχουμε διαφορετικές ερωτήσεις. Προσωπικά ξέρω τι θα με ρωτήσουν, γνωστές ερωτήσεις. Θα ξεκινήσουν από την οικονομία και θα φτάσουν στο 1917. Οπως την άλλη φορά με είχαν ρωτήσει για το αν πήγε ή όχι η κόρη μου σε ιδιωτικό σχολείο. Καταλάβατε; Θα είναι ένας παράλληλος μονόλογος. Και ανάλογα με τη συμπάθεια που θα έχει ο δημοσιογράφος στον κάθε αρχηγό, θα την κάνει. Θα πάμε, δε φοβόμαστε. Γιατί εμείς κρινόμαστε κυρίως αλλού. Κρινόμαστε στο εργοστάσιο, στη γειτονιά, στον τόπο δουλειάς. Θα πάμε, αλλά δε θα βγάλετε και πολλά. Θα γίνονται συζητήσεις τι φόραγε ο καθένας, αν ταίριαζε με το φόντο κλπ. Ανακαλέστε στη μνήμη σας όλη την πορεία. Εκεί θα βρείτε όλες τις απαντήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ