Σάββατο 23 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Εμπιστευτείτε τη γνώση, την εμπειρία και τη σταθερότητα του ΚΚΕ

Σε μεγάλη συγκέντρωση στην Κομοτηνή, μίλησαν χτες η Φανή Τρέλλη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, και ο Σήφης Κωτσαντής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Να εμπιστευτούν τη γνώση, την εμπειρία, τη μαχητικότητα και τη σταθερότητα του ΚΚΕ και να το ενισχύσουν αποφασιστικά στις ευρωεκλογές, κάλεσε τους κατοίκους της Ροδόπης η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Φανή Τρέλλη, μιλώντας χτες το βράδυ σε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία της Κομοτηνής.

Αναφερόμενη στην οικονομική κρίση και την αποβιομηχάνιση της Θράκης, επισήμανε ότι οι καπιταλιστές ενδιαφέρονται για την παραγωγή μόνο αν είναι να κερδίσουν και χρησιμοποιούν την εργατική δύναμη όσο την έχουν ανάγκη. «Τη χρησιμοποιούν σαν τη λεμονόκουπα που τη στύβουν και μετά την πετούν, τόνισε. Αυτήν την ανάπτυξη την έζησαν και την ζουν οι εργαζόμενοι της περιοχής μας. Οι βιομηχανικές περιοχές είναι γεμάτες από κουφάρια, αφού πήραν πρώτα επιδοτήσεις, φοροελαφρύνσεις, φτηνό εργατικό δυναμικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Ομιλος Λαναρά, που χρόνια ολόκληρα έβγαλε τεράστια κέρδη από τις πλάτες των εργαζομένων, από το χρηματιστήριο, σήμερα εκβιάζει ωμά τους εργαζόμενους με τις πλάτες και των εργοδοτικών συνδικαλιστών να αποδεχτούν την απόλυση ή την αμφίβολη εργασία».

Σχετικά με την οικονομική κρίση, είπε ότι θέλουν να κρύψουν πως είναι κρίση υπερκερδών, υπερσυσσώρευσης του πλούτου από την εκμετάλλευση των εργαζομένων. «Πλούτος τεράστιος που βρίσκεται όμως σε λίγες τσέπες και οι ανάγκες των εργαζομένων, του λαού είναι μεγάλες, αλλά δεν ικανοποιούνται», σημείωσε.

Στην ομιλία του, ο Σ. Κωτσαντής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στα προβλήματα της μουσουλμανικής μειονότητας, υπογραμμίζοντας ότι το ενδιαφέρον της ΕΕ για τα δικαιώματα της μειονότητας είναι υποκριτικό.

«Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, προσπαθούν να σας πείσουν πως η ΕΕ είναι καλή, πως υπερασπίζεται τα δικαιώματα της μειονότητας. Στόχος τους είναι να ξεχάσετε την πραγματικότητα της ζωής σας, τα προβλήματά σας, και να υφαρπάξουν την ψήφο σας. Η ανεργία, οι άσχημες συνθήκες δουλειάς, οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα, το ξεκλήρισμα από τα χωράφια και η αναζήτηση του αβέβαιου μεροκάματου πλήττουν το ίδιο τους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους εργάτες και φτωχούς αγρότες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ