Τρίτη 26 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΟΧΙ στην κοροϊδία των προγραμμάτων

Παρέμβαση της Ομοσπονδίας για τις εξαγγελίες περί δήθεν ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων

Την αγανάκτησή της για «τη νέα κοροϊδία που επιχειρεί η κυβέρνηση σε βάρος των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, για δήθεν χρηματοδότηση» εκφράζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), σχετικά με την εξαγγελία, λίγες ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές, της χρηματοδότησης για 17.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με 1 δισ ευρώ. Στη βάση του εύρους των επιχειρήσεων που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν (έως 50 εργαζόμενοι, έως 10 εκατ. ευρώ τζίρος), η Ομοσπονδία επισημαίνει στην ανακοίνωσή της: «Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση απευθύνεται σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις και όχι σε μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, που δυσκολεύονται να κρατήσουν το μαγαζί τους και αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία. Είναι φανερό λοιπόν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να υφαρπάξει την ψήφο τους. Με συνέπεια υποστηρίζει τα συμφέροντα των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, φορτώνει τις συνέπειες της κρίσης όπως και τα ελλείμματα στις πλάτες των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, στα λαϊκά στρώματα».

Προσθέτει ότι «αυτή την πολιτική υποστηρίζει και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου που πιστά υπηρετεί η Ευρωπαϊκή Ενωση. Αν η κυβέρνηση ήθελε να υποστηρίξει τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, θα έπαιρνε μέτρα χρηματοδότησής τους με άτοκα κεφάλαια, με την εγγύηση του κράτους», αλλά και θα: Αύξανε το αφορολόγητο όριο στις 30 χιλ. ευρώ. Καταργούσε το 25% για τις προσωπικές εταιρείες και τη δημοτική φορολογία και τα δημοτικά τέλη. Φορολογούσε τη μεγάλη και ακίνητη περιουσία. Επέβαλε αύξηση του συντελεστή κερδών των ΑΕ στο 45%. Περιόριζε τα εισαγόμενα προϊόντα σε όφελος της ντόπιας παραγωγής. Απαγόρευε την ίδρυση και επέκταση των πολυκαταστημάτων. Επέκτεινε το επίδομα ανεργίας και στους ΕΒΕ που αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους».

Και καταλήγει η ΟΒΣΑ: «Οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ πηγαίνοντας προς τις εκλογές να θυμηθούμε όλους όσοι μας έλεγαν ψέματα για τη συνθήκη του Μάαστριχ. Για τις δήθεν μεγάλες αγορές, για τα προϊόντα μας», αλλά και «να βγάλουμε συμπεράσματα από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τα κόμματα που την ακολουθούν υπηρετούν με ταξική συνέπεια τα συμφέροντα των μονοπωλίων, όλων αυτών που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε. Εχουμε την υποχρέωση και με την ψήφο μας να δώσουμε δύναμη στο λαϊκό κίνημα, ώστε από καλύτερη θέση μετά τις εκλογές να υπερασπίζεται και να διεκδικεί τα δικαιώματά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ