Τετάρτη 27 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ 2009-2010
Ανεξέλεγκτοι σχολάρχες και φροντιστηριούχοι

Αυξήσεις της τάξης του 5%-8% προτείνουν στα μέλη τους οι δύο Ομοσπονδίες ιδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, ενώ και οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων έχοντας αποθρασυνθεί διαμορφώνουν τα δίδακτρα των πρώτων τάξεων σε δυσθεώρητα ύψη, αξιοποιώντας τη νομοθεσία, που επιβάλλει μεν πλαφόν στις ενδιάμεσες τάξεις, αλλά έχει αφήσει ελεύθερη τη διαμόρφωση των διδάκτρων στις πρώτες τάξεις. Η κυβέρνηση βέβαια νίπτει τας χείρας της, παρόλο που, όπως αναγκάστηκε να παραδεχτεί ανέξοδα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, «φέτος η πολιτική κάποιων ιδιωτικών σχολείων μας προβλημάτισε». Το ποσοστό των αυξήσεων για τις ενδιάμεσες τάξεις θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Οπως είπε χτες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) Μ. Κουρουτός, μετά τη συνάντηση εκπροσώπων της Ομοσπονδίας με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Βλάχο, τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι ιδιοκτήτες έχουν φτάσει ακόμα και να υπερδιπλασιάσουν τα δίδακτρα των πρώτων τάξεων, ενώ πρότεινε να επιβληθεί πάγωμα των διδάκτρων για την επόμενη χρονιά για τις ενδιάμεσες τάξεις.

Οσον αφορά στις αυξήσεις στα δίδακτρα των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, την επόμενη χρονιά προσανατολίζονται σε ποσοστά της τάξης του 5%-8%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ