Τετάρτη 27 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«AEGEAN»
Ενισχύει την παρουσία της στην αγορά

Στη συμμαχία αεροπορικών εταιρειών «Star Alliance», που ήδη αριθμεί 21 μέλη, εισέρχεται η «Aegean Airlines», προφανώς σε μια κίνηση που εντάσσεται σε γενικότερες ανακατατάξεις που γίνονται στον κλάδο των αερομεταφορών.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της «Aegean» Θ. Βασιλάκης παρουσίασε τα πλεονεκτήματα που έχει για την εταιρεία του η σύμπραξη αυτή, ενώ ο εκπρόσωπος της «Star Alliance», που παραβρέθηκε στη συνέντευξη, τόνισε ότι η συνεργασία με την «Aegean» αποφασίστηκε επειδή η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερα σημαντική και γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά και πρόσθεσε ότι μεγάλη αξία για τη συμμαχία έχει και η γεωγραφική θέση της χώρας μας.

Στην «Aegean» θεωρούν ότι δεν υπάρχει λόγος διεύρυνσης της μετοχικής βάσης, καθώς οι υπάρχοντες μέτοχοι (οικογένειες Βασιλάκη, Λασκαρίδη, Ιωάννου, Δαυίδ, Κωνσταντακόπουλου και Τράπεζα Πειραιώς) διαθέτουν οικονομική επιφάνεια, ενώ επισημοποίησε το ενδιαφέρον για συμμετοχή της εταιρείας στους διαγωνισμούς των λεγόμενων «άγονων» αεροπορικών γραμμών.

Σημειώνεται ότι μετά την ιδιωτικοποίηση της «Ολυμπιακής» ο ανταγωνισμός για την εκμετάλλευση των γραμμών αυτών αναμένεται σκληρός, καθώς ανάμεσα στις «άγονες» συγκαταλέγονται και ορισμένες «χρυσοφόρες», όπως είναι οι γραμμές Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα και Θεσσαλονίκη - Χίος, με την κρατική επιδότηση να ανέρχεται σε 29 εκατ. ευρώ.

Η «Star Alliance»

Η «Star Alliance» συγκροτήθηκε το 1997 ως η πρώτη παγκόσμια αεροπορική συμμαχία. Μέλη της είναι οι εταιρείες: «Air Canada», «Air China», «Air New Zealand», «ANA», «Asiana Airlines», «Austrian», «bmi», «EGYPTAIR», «LOT Polish Airlines», «Lufthansa», «Scandinavian Airlines», «Shanghai Airlines», «Singapore Airlines», «South African Airways», «Spanair», «SWISS», «TAP Portugal», «Turkish Airlines», «THAI», «United» και «US Airways». Περιφερειακοί αερομεταφορείς - μέλη, είναι οι εταιρείας: «Adria Airways» (Σλοβενία), «Blue1» (Φιλανδία) και «Croatia Airlines». Με την ένταξη των εταιρειών «Aegean Airlines», η «AirIndia», η «Brussels Airlines», η «Continenta lAirlines» και η «TAM», συνολικά, το δίκτυο της «Star Alliance» εκτελεί καθημερινά πάνω από 17.000 πτήσεις σε 1.000 και πλέον προορισμούς σε 176 χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ