Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ»
Αγώνας που γράφει ιστορία

Δέκα ολόκληρες βδομάδες συμπληρώνει η αναμέτρηση με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, ενάντια στις απολύσεις

Με νέα 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι του εργοστασίου «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ», συνέχισαν χτες τον σκληρό αγώνα που δίνουν επί 10 ολόκληρες βδομάδες, ο οποίος συνεχώς δυναμώνει και κλιμακώνεται, προκαλώντας πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης από το σύνολο της εργατικής τάξης. Με το σύνθημα: «'Η όλοι στη δουλειά ή όλοι στον αγώνα» και συσπειρωμένοι στο ταξικό κλαδικό τους σωματείο, την Πανελλήνια Ενωση Εργαζομένων Ελαιουργοσαπουνοποιείων, διατρανώνουν την απόφασή τους να επιβάλουν το δικό τους δίκιο. Την ανάκληση των απολύσεων 9 συναδέλφων τους, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σύμφωνα με το δικό τους διεκδικητικό πλαίσιο.

Χτες η εταιρεία σε μία ακόμα απεγνωσμένη της προσπάθεια να ανακόψει αυτόν τον αγώνα, υπέβαλε έφεση στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, που χαρακτήρισε «αβάσιμη» την αγωγή της εταιρείας να κηρυχτεί η απεργιακή μάχη των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική και να καταδικαστούν σε χρηματικά πρόστιμα και φυλάκιση ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής γραμματέας του κλαδικού σωματείου. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι οι απεργίες είναι νόμιμες και χαρακτήρισε «καταχρηστικές» τις 9 απολύσεις.

Στο πλευρό των εργαζομένων και ενισχύοντας την περιφρούρηση του απεργιακού τους αγώνα, βρέθηκαν χτες μέλη της Σωματειακής Επιτροπής ΟΤΕ του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής, οι οποίοι πρόσφεραν και 350 ευρώ.

Στο μεταξύ η ΓΣΕΕ με ευθύνη της υποταγμένης πλειοψηφίας της όχι μόνο δεν εμφανίστηκε πουθενά σε αυτόν τον επί 10 βδομάδες αγώνα των εργαζομένων της «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ», αλλά με ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τη θετική απόφαση του Πρωτοδικείου, προκαλεί και από πάνω. Αναφέρει ξεδιάντροπα ότι «η παρέμβαση της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας οδήγησαν το δικαστήριο σε μια τεκμηριωμένη και σημαντική απόφαση»!

Πρόκειται για προφανή προσπάθειά της να αποκρύψει από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, όχι μόνο ότι η ίδια ήταν απούσα, αλλά και τα αποτελέσματα που μπορεί να φέρει η ατσαλένια ενότητα των εργαζομένων και η ταξική γραμμή την οποία ακολουθεί απαρέγκλιτα το ταξικό τους κλαδικό σωματείο, σε αντίθεση με το συμβιβασμό και την υποταγή που υπηρετεί η ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ