Σάββατο 6 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΚΚΕ
Στόχος θρασύδειλων

Απανωτά είναι τα κρούσματα βανδαλισμών σε βάρος εκλογικών περιπτέρων του ΚΚΕ σε διάφορες περιοχές. Δρώντας στο σκοτάδι προχτές το βράδυ ζωγράφισαν αγκυλωτούς σταυρούς στο εκλογικό περίπτερο του Κόμματος στην οδό Στρατάρχη Καραϊσκάκη στο Χαϊδάρι.

Το γεγονός καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι ΚΟ Χαϊδαρίου του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι οι φασιστικές προκλήσεις δεν μπορούν να τρομοκρατήσουν τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και ότι θα πάρουν αποφασιστική απάντηση και την Κυριακή 7 Ιούνη, αλλά και απ' τους αγώνες για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη χτες και στη Γλυφάδα όπου φασιστοειδή στοιχεία κατέστρεψαν το εκλογικό περίπτερο στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Η ΚΟ Γλυφάδας καταγγέλλει το γενικότερο κλίμα αντικομμουνισμού στο πλαίσιο του οποίου εκδηλώνονται και τέτοιες ενέργειες, τονίζει ότι οι κομμουνιστές και οι ριζοσπάστες δε φοβούνται τις θρασύδειλες πρακτικές, αντίθετα πεισμώνουν για να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά τη μάχη των ευρωεκλογών και καλεί το λαό της Γλυφάδας να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ με την ψήφο του την Κυριακή, κάνοντας πράξη το σύνθημα του Κόμματος: Μην ανέχεσαι να σε φοβίζουν. Φόβισε τους εσύ!

Στα Τρίκαλα

Στόχος των θρασύδειλων «γνωστών - αγνώστων» έγινε το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην οδό Ασκληπιού στα Τρίκαλα, όταν το βράδυ το Πέμπτης το έβαλαν φωτιά καταστρέφοντας ένα μέρος του. Ηταν μια άνανδρη επίθεση που κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι της νύχτας, ως συστηματική τακτική των προβοκατόρικων κύκλων, εξέφρασαν έμπρακτα το αντικομουνιστικό τους μένος με τον εμπρησμό του προπαγανδιστικού υλικού του ΚΚΕ. Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ «με τις πράξεις τους δείχνουν τη "δημοκρατία" που πιστεύουν, αλλά και τον πανικό τους μπροστά στην ολοένα αυξανόμενη απήχηση των θέσεων του ΚΚΕ, ιδίως στη νεολαία που πρωτοστατεί στον προεκλογικό αγώνα του Κόμματος».

Η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία του νομού να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές, που έχουν στόχο το λαϊκό κίνημα και όχι μόνο το ΚΚΕ. Και επισημαίνει ότι στις 7 Ιούνη τα λαϊκά στρώματα θα στείλουν ένα μήνυμα από την κάλπη, που είναι ισχυρό ΚΚΕ για να φοβίσουν την πλουτοκρατία, για ν' ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ