Σάββατο 6 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την παρουσία αμερικανικού πολεμικού πλοίου στο λιμάνι

Την παρουσία του αμερικανικού πολεμικού πλοίου «USSBATAAN» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για κοινή εκπαίδευση με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι προσβάλλει τα αντιιμπεριαλιστικά και φιλειρηνικά αισθήματα του λαού της Θεσσαλονίκης.

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο αμφίβιας εφόδου έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 4 Ιούνη και θα παραμείνει μέχρι την Τρίτη 9 Ιούνη. Είναι ένα τεράστιο ελικοπτεροφόρο που μπορεί να φιλοξενήσει 3.200 μέλη πληρώματος και μεταφερόμενα στρατεύματα.

Συμμετέχει στην ελληνοαμερικανική άσκηση «επιχειρησιακής συνεκπαίδευσης», που πραγματοποιείται από τις 31 Μάη έως τις 15 Ιούνη σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας (νομοί Λάρισας - Μαγνησίας). Κατέπλευσε στη Θεσσαλονίκη για «ανάπαυλα» των στρατιωτών που το επανδρώνουν, αφού στο πλαίσιο της παραμονής του θα παρατεθεί δεξίωση στο πλοίο από τον Αμερικανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη ενώ ταυτόχρονα διοργανώνεται και αγώνας μπάσκετ ανάμεσα στην ομάδα του πληρώματος και την ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι προφανές ότι γνωρίζουν την «αποδοχή» που θα έχουν από το λαό της περιοχής και γι' αυτό δεν τολμούν να ανακοινώσουν τον τόπο διεξαγωγής του αγώνα.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι «η παρουσία του αμερικανικού πολεμικού πλοίου εντάσσεται στην προσπάθεια των ιμπεριαλιστών να κάνουν αποδεκτή την πολιτική και τις επεμβάσεις του ιμπεριαλισμού από τον ελληνικό λαό (γι' αυτό και η διοργάνωση αγώνα μπάσκετ για "φιλανθρωπικούς" σκοπούς). Υπενθυμίζουν ποιοι είναι οι επικυρίαρχοι σε μια περίοδο που στην ευρύτερη περιοχή (Μέση Ανατολή, Καύκασος, Ιράκ, Αφγανιστάν) μαίνονται πολεμικές συγκρούσεις με τη συμμετοχή τμημάτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να λησμονήσει ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ καταργούν τα σύνορα και προωθούν τη διχοτόμηση του Αιγαίου με το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Λάρισα, στο οποίο τοποθετήθηκε Τούρκος διοικητής.

Δεν ξεχνάμε το βρώμικο ρόλο των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για την κατοχή στην Κύπρο και την προώθηση του ιμπεριαλιστικού σχεδίου Ανάν από τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Δε συγχωρούνται οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ για τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία 10 χρόνια πριν, τη δολοφονία αμάχων και την καταστροφή του περιβάλλοντος από το απεμπλουτισμένο ουράνιο».

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης, όλους τους μαζικούς φορείς να αντιδράσουν μαζικά, δυναμικά και αγωνιστικά, αλλά και με την ψήφο, στη νέα αυτή πρόκληση και να απαιτήσουν: «Εξω οι μακελάρηδες των λαών από τη Θεσσαλονίκη, έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ