Σάββατο 6 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΣΥΡΙΖΑ
Αναμάσημα γνωστών διαχειριστικών προτάσεων

Η αγωνία να μην εκφραστούν στην κάλπη οι δημοσκοπικές εκτιμήσεις, αναδείχτηκε μέσα από την προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ χτες βράδυ στη Θεσσαλονίκη, όπου μίλησαν, ο Αλέκος Αλαβάνος, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και οι υποψήφιες ευρωβουλευτίνες Ελένη Σωτηρίου και Ντίνα Ταχταλίδου. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μιχάλη Παπαγιαννάκη.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ο καιροσκοπισμός και η αφερεγγυότητα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού η πρόταση που περιφέρει τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος του ΣΥΝ περί συγκρότησης του «τρίτου πόλου» δεν ακούστηκε ούτε ως ανέκδοτο. Ενώ ο Αλέκος Αλαβάνος, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε ότι δεν υπάρχουν σημεία συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, όταν μέχρι προχτές απηύθυνε «6 σημεία συνεργασίας» προς το ΠΑΣΟΚ.

Κατά τα άλλα αναλώθηκαν στο αναμάσημα των γνωστών διαχειριστικών προτάσεων. Για την αντιμεταναστευτική πολιτική υπέδειξαν ως υπεύθυνους όχι την ΕΕ του κεφαλαίου αλλά τον Μπαρόζο και τον Αλμούνια. Επιδόθηκαν σε μια ανούσια αντιδικομματική ρητορεία, ενώ προσπάθησαν να εμφανιστούν ως η δύναμη που, όπως ισχυρίστηκε η Ε. Σωτηρίου, τους πολεμά το σύστημα «γιατί δεν μπορεί να τους βάλει στο χέρι» και γι' αυτό τους εμφανίζουν ως τους μόνους χαμένους.

«Την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ μάς την κρατάνε από το Δεκέμβρη», είπε στο ίδιο πνεύμα ο Α. Αλαβάνος. Λίγο αργότερα, μπερδεύτηκε και αποκάλυψε τον πραγματικό τους στόχο που είναι να καταφέρουν να βγάλουν δεύτερο ευρωβουλευτή και όχι τρίτο, όπως στη συνέχεια ισχυρίστηκε προκειμένου να εμπνεύσει αισιοδοξία, λέγοντας ότι παλεύουν για να αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτη δύναμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ