Δευτέρα 8 Ιούνη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ
Πρώτη συλλογή σορών και συντριμμιών

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ - ΠΑΡΙΣΙ.--

Το τραγικό έργο της περισυλλογής συντριμμιών αλλά και σορών έχει ήδη αρχίσει από το βραζιλιάνικο πολεμικό ναυτικό στα μέσα του Ατλαντικού. Ηδη, μέχρι χτες το μεσημέρι, είχαν περισυλλεγεί πέντε σοροί.

Γύρω τους βρέθηκαν κομμάτια από ένα φτερό καθώς και τουλάχιστον δύο καθίσματα με το λογότυπο της Air France, γεγονός που επιβεβαίωσε τον εντοπισμό του μοιραίου Airbus. Οπως έγινε γνωστό, δεκάδες άλλα πτώματα βρίσκονται στην περιοχή, σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από το σημείο από όπου εστάλησαν τα τελευταία αυτόματα ηλεκτρονικά μηνύματα, στα οποία αναφερόταν αλληλουχία παύσης λειτουργίας όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Την ίδια ώρα, στη Γαλλία, τα πνεύματα οξύνονταν καθώς διέρρευσε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία Airbus είχε, εδώ και καιρό, ζητήσει από την Air France ν' αντικαταστήσει τα συστήματα ελέγχου ταχύτητας των αεροσκαφών αλλά αυτό γινόταν, για οικονομικούς λόγους, με πολύ αργούς ρυθμούς. Πάντως, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η πτώση οφείλεται σε βλάβη στους αισθητήρες ταχύτητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ