Δευτέρα 8 Ιούνη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ
«Κατασκοπική κωμωδία»

ΑΒΑΝΑ.--

«Περίεργα» χαρακτηρίζει ο Κουβανός ηγέτης, Φιντέλ Κάστρο, τα δημοσιεύματα που φέρουν ένα πρώην στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τη σύζυγό του, Βάλτερ Κένταλ Μάιερς και Γκουεντόιν Στάινγκραμπερ Μάιερς αντίστοιχα, να επιδίδονται σε κατασκοπεία για λογαριασμό της Κούβας για σχεδόν 30 χρόνια και τη δικογραφία που σχηματίζει «σενάριο κατασκοπικής κωμωδίας». Τονίζει επίσης πως «η σύγκρουση με τις ΗΠΑ είναι ιδεολογική και δεν έχει τίποτα να κάνει με την ασφάλεια αυτής της χώρας».

Μάλιστα σημείωσε το γεγονός ότι «ίσως οι συλλήψεις αυτές επηρεάστηκαν όχι μόνο από την τρομερή ήττα» της αμερικανικής διπλωματίας στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, όπου αποφασίστηκε η ανάκληση της απόφασης της αποβολής της από τον Οργανισμό, αλλά επίσης από «τις πληροφορίες ότι έχουν υπάρξει κάποιες επαφές μεταξύ των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Κούβας για την αντιμετώπιση ορισμένων σημαντικών ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος». Τονίζει επίσης πως δε θα λάβουν την ίδια καλή μεταχείριση όπως οι «τρομοκράτες που είχαν στρατολογηθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να καταρρίψουν κουβανικό αεροπλάνο», αλλά και για να «διεξάγουν εγκλήματα ενάντια στο λαό μας».

Σε ό,τι αφορά τα δημοσιεύματα ότι το ζευγάρι «έλαβε αμέτρητα βραβεία» από την κουβανική κυβέρνηση, ο Φιντέλ Κάστρο προσθέτει ότι «ποτέ δεν έχουμε βασανίσει ή πληρώσει κάποιον για να αποκτήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία. Αυτοί που για τον έναν ή άλλο λόγο βοήθησαν να προστατευθούν οι ζωές των Κουβανών πολιτών ενάντια σε τρομοκρατικά σχέδια και τις προσπάθειες κατά της ζωής των ηγετών τους, πολλές από τις οποίες διαπράχθηκαν από ορισμένες κυβερνήσεις των ΗΠΑ, το έπραξαν, παρακινούμενοι από τις προσταγές της συνείδησής τους, και, κατά τη γνώμη μου, αξίζουν κάθε τιμή σ' αυτόν τον κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ