Πέμπτη 11 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΣΗ Β. ΡΙΦΟΥΝΑ
Σήμερα το Εφετείο στον Πειραιά

Σήμερα το πρωί στα δικαστήρια του Πειραιά εκδικάζεται η έφεση που έχει ασκηθεί κατά της πρωτόδικης απόφασης - πρόκληση του δικαστηρίου να απολυθεί ο α' αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Β. Ριφουνάς από την επιχείρηση επεξεργασίας γραφίτη «ΚΑΡΜΠΟΝ ΛΟΡΑΙΝ», στο Ρέντη, πριν ακόμα αποφασίσει η Δευτεροβάθμια Επιτροπή του άρθρου 14 του νόμου 1264/82 για την άρση ή μη της συνδικαλιστικής ιδιότητας του εργαζόμενου.

Ο διαχειριστής της επιχείρησης Κ. Παπακωνσταντίνου έχει θέσει υπό διωγμό τη συνδικαλιστική δράση, κηρύσσοντας τον πόλεμο στον εργαζόμενο επειδή, όπως οφείλει, δίνει μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων του στην επιχείρηση και για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι αποδεδειγμένα ο Κ. Παπακωνσταντίνου έχει μετατρέψει το εργοστάσιο σε εργασιακό γκέτο και εκκρεμούν σε βάρος της «ΚΑΡΜΠΟΝ» σωρός από πρόστιμα ακόμα και από το 2003 που έχει επιβάλει το Κέντρο Πρόληψης Εργατικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) Πειραιά, τα οποία ακόμα, με το έτσι θέλω, δεν έχει αποδώσει η εργοδοσία. Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά για την απόλυση του συνδικαλιστή από την επιχείρηση, η οποία να σημειωθεί ότι αποτελεί παράρτημα γαλλικής πολυεθνικής, είναι μία ακόμα απόδειξη της ασυλίας που της προσφέρεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ