Πέμπτη 11 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Πετάει στο δρόμο 120 υπαλλήλους

Ούτε ένας υπάλληλος έξω από το δήμο, απαιτούν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στην περιοχή

Οι ταξικές δυνάμεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ αναμετρούνται με την κυβέρνηση και τους δημάρχους του δικομματισμού για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασίας
Οι ταξικές δυνάμεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ αναμετρούνται με την κυβέρνηση και τους δημάρχους του δικομματισμού για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασίας
Αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας βρίσκονται 120 εργαζόμενοι στο Δήμο Αμαρουσίου, καθώς η δημοτική αρχή (ΝΔ) θεωρεί ότι, ύστερα από δέκα και δεκαπέντε χρόνια συνεχούς εργασίας τους, αποτελούν «πλεονάζον προσωπικό». Η απόφαση αυτή ελήφθη στο Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Τρίτη, και αφορά μέρος του προσωπικού που χρόνια τώρα απασχολείται μέσω του αποκαλούμενου «Οργανισμού Εργασίας». Η δημοτική αρχή, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ισχυρίστηκε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να προσληφθούν από άλλη υπηρεσία του Δημοσίου εκτός Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι η παραπάνω εξέλιξη είναι μέρος της γενικότερης αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής που χρόνια τώρα προωθούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αποδέχονται και εφαρμόζουν οι δήμαρχοι αυτών των δύο κομμάτων, όπως και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτικές που αφορούν στην εισαγωγή και επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, το χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας, της ιδιωτικοποίησης της ίδιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οπως καταγγέλλουν, με ανακοίνωσή τους, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στο Μαρούσι, η δημοτική αρχή «αποφάσισε και διέταξε τον εκτοπισμό τους από το δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα». Επιπλέον, η δημοτική αρχή προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκράτησης, στοχεύοντας και «σε συγκεκριμένους εργαζόμενους με βάση τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα ή τη συμμετοχή τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου». Ταυτόχρονα, επιδιώκει να «δημιουργήσει το δικό της σώμα υποτακτικών (...) από εκατοντάδες νέους συμβασιούχους που έχει ήδη προσλάβει κι εξακολουθεί να προσλαμβάνει, στη θέση αυτών που διώχνει».

Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ καλούν το σύνολο των εργαζομένων στο δήμο να μην επιτρέψουν την εφαρμογή της απόφασης της δημοτικής αρχής, έχοντας ως παράδειγμα τους αγώνες των εργαζομένων στον «Παπουτσάνη» και το Καζίνο της Πάρνηθας. Ακόμα, τους καλεί, η νέα γενιά συμβασιούχων «να μην υποκύψει στους εκβιασμούς της δημοτικής Αρχής» και τους εργαζόμενους της περιοχής να καταδικάσουν τη δημοτική αρχή και την αντεργατική πολιτική, την οποία στηρίζει.

Στάση εργασίας στους ΟΤΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής στο πλαίσιο στάσης εργασίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Η Συντονιστική πρόβαλλε τα αιτήματα για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, 1.400 ευρώ κατώτερο μισθό και άλλα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτοστατεί στον αγώνα για σταθερή εργασία για όλους (2010-09-23 00:00:00.0)
Απέκλεισαν τα γραφεία του ΟΝΑ (2009-12-15 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν χτες στο υπουργείο Εργασίας (2009-11-24 00:00:00.0)
Οχι στις απολύσεις και την κατάργηση της Κυριακής αργίας (2009-06-20 00:00:00.0)
Μαζική απάντηση αύριο στους δρόμους (2006-11-15 00:00:00.0)
Αγώνας για σταθερή και μόνιμη δουλιά! (2002-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ