Τρίτη 24 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΠΡΩΗΝ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Διαδήλωσαν χτες στο υπουργείο Εργασίας

Μεθαύριο η νέα απεργία των συμβασιούχων

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι 1.000 απολυμένοι εργαζόμενοι στον πρώην όμιλο της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), ζητώντας από την κυβέρνηση σαφή απάντηση για το εργασιακό τους μέλλον. Η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη της ΝΔ, αφήνει στον «αέρα» τους 1.000 απολυμένους, καθώς κατέθεσε στη Βουλή για κύρωση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ήταν έτοιμη πριν τις εκλογές και η οποία ρυθμίζει θέματα μετατάξεων και συνταξιοδότησης μόνο για το μόνιμο προσωπικό της παλιάς «Ολυμπιακής».

Οι άνθρωποι που βρίσκονται σήμερα στο δρόμο, εργάστηκαν ως εποχικοί στον όμιλο ΟΑ επί 10 και 15 χρόνια (ανανεώνοντας κάθε 8 μήνες τις συμβάσεις τους), είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ ακόμα δεν τους έχει καταβληθεί σημαντικό μέρος των δεδουλευμένων τους (επιδόματα, αργίες, υπερωρίες κλπ.).

Επίσης χτες απεργία πραγματοποίησαν και οι εργαζόμενοι στο Δήμο Τρικάλων, την οποία κήρυξαν από κοινού ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ του νομού και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συμβασιούχων του δήμου. Στη συγκέντρωση, εκ μέρους της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» του δήμου Τρικκαίων, χαιρέτισε ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Καΐκης και εκ μέρους της παράταξης ΔΑΣ - ΟΤΑ, ο Κ. Κολιός.

Στο μεταξύ, σε νέα απεργία προχωρούν μεθαύριο οι συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στο πλαίσιο της απεργίας θα γίνει συγκέντρωση στην Αθήνα, στα Προπύλαια στις 10 π.μ. Για τους συμβασιούχους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει προγραμματιστεί προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην Ομόνοια, από την Παναττική Συντονιστική Επιτροπή Συμβασιούχων ΟΤΑ. Στην προσυγκέντρωση θα συμμετέχουν και οι γυμναστές συμβασιούχοι στους δήμους που τη μέρα εκείνη θα κάνουν στάση εργασίας (9 π.μ. - 1 μ.μ), με απόφαση της γενικής συνέλευσης του Σωματείου Γυμναστών - Προπονητών Νομού Αττικής.

  • Σήμερα η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και ΕΤΜ θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία εργαζομένων από τα προγράμματα stage. Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία της Ομοσπονδίας στις 12.30 το μεσημέρι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ