Τρίτη 24 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 24 Νοέμβρη
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ταξική «παραφωνία» στο συνέδριο της ΟΤΟΕ

Σε μάχη των ψήφων και μόνο θέλησε να μετατρέψει η πλειοψηφία το 29ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ). Χαρακτηριστικό ήταν οι άδειες καρέκλες καθώς οι παρατάξεις που συνιστούν την πλειοψηφία - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομο Δίκτυο» (ΣΥΝ) και άλλες που εκφράζουν κατά κύριο λόγο δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού σε συγκεκριμένες τράπεζες - απουσίαζαν στο μεγαλύτερο διάστημα των εργασιών. Το αποτέλεσμα ήταν να μη γίνει από μέρους τους ούτε μία ουσιαστική παρέμβαση για οποιοδήποτε ζήτημα. Επίσης, απέρριψαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων, του «Αγωνιστικού Μετώπου», για κήρυξη απεργίας στις 17 του Δεκέμβρη μπροστά στην αντιασφαλιστική επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι. Οπως απέρριψαν και το ψήφισμά του για τους εργαζόμενους με stage.

Οι εκπρόσωποι του «Αγωνιστικού Μέτωπου», οι μόνοι που συμμετείχαν στις διαδικασίες, ανέδειξαν στις τοποθετήσεις τους τις δύο γραμμές που συγκρούονται στο συνδικαλιστικό κίνημα και την ανάγκη για οργάνωση του αγώνα των τραπεζοϋπαλλήλων και συντονισμό της δράσης τους με το σύνολο των εργαζομένων.

Σχετικά με τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών οι ταξικές δυνάμεις σημείωσαν άνοδο σε ψήφους και ποσοστά. Συγκεκριμένα, για το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ το «Αγωνιστικό Μέτωπο» πήρε 47 ψήφους, 5 έδρες και ποσοστό 7,44% (από 42 ψήφους, 5 έδρες και 6,48% το 2006). Επίσης, για τη ΓΣΕΕ πήρε 47 έδρες και έβγαλε 3 αντιπροσώπους. Συνολικά ψήφισαν 633 σύνεδροι (από 648 το 2006). Τα αποτελέσματα των άλλων δυνάμεων δεν είναι συγκρίσιμα καθώς στο συνέδριο παρατάξεις όπως η ΠΑΣΚΕ και το «Αυτόνομο Δίκτυο» συνεργάστηκαν με άλλες δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ