Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Μαζική απάντηση αύριο στους δρόμους

Κάλεσμα κλιμάκωσης με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ απευθύνει το Συντονιστικό των ΟΤΑ και η ΤΑΔΗΣΥ. Στις 11 π.μ. στην πλατεία Βάθης η προσυγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων

Από την προχτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας των ταξικών δυνάμεων στο υπουργείο Εσωτερικών για τους συμβασιούχους

ICON

Από την προχτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας των ταξικών δυνάμεων στο υπουργείο Εσωτερικών για τους συμβασιούχους
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή στάση εργασίας (11 το πρωί με 3 το μεσημέρι) και στην προσυγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην πλατεία Βάθης στις 11 το πρωί, απευθύνει σε μόνιμους και συμβασιούχους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής. Στη στάση και την προσυγκέντρωση καλεί τους συμβασιούχους στο υπόλοιπο Δημόσιο και η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση (ΤΑΔΗΣΥ). Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προχτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ - παρά την πρόταση της ΤΑΔΗΣΥ για γενική απεργία - η πλειοψηφία πήρε απόφαση να κάνουν στάση εργασίας μόνο οι συμβασιούχοι στο Δημόσιο (την ίδια μέρα και ώρα με τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ)! Χτες η Ομοσπονδία Συμβασιούχων στο Δημόσιο πήρε απόφαση για 24ωρη απεργία, πάλι για την ίδια μέρα.

Η Συντονιστική καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν, με βάση το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ ενάντια στην αντεργατική πολιτική και τους φορείς της, για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, μονιμοποίηση των εκτάκτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και άλλα. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση, στις 10.30 π.μ., έξω από το Δημαρχείο Λάρισας.

Την ίδια ώρα, με καταλήψεις εργοταξίων, όπως στη Χαλκίδα, και άλλες κινητοποιήσεις κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των συμβασιούχων σε όλη τη χώρα. Σε κατάληψη του δημαρχείου και του γκαράζ του δήμου Μενιδίου προχώρησαν από χτες και οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι των δημοτικών επιχειρήσεων, που είναι απλήρωτοι από τέσσερις έως έξι μήνες. Στον Πειραιά οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο του Πειραιά. Οι 55 εργαζόμενοι αορίστου χρόνου και οι άλλοι 55 της Φιλαρμονικής είναι απλήρωτοι για έναν μήνα ενώ δύο μήνες απλήρωτοι είναι οι 23 συμβασιούχοι και όλοι μαζί έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. Μέχρι πρόσφατα μάλιστα ήταν όλοι απλήρωτοι για τρεις και πλέον μήνες. Στο πλευρό των εργαζομένων στάθηκε ο Κώστας Τζατζάνης δημοτικός σύμβουλος της Κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση».

  • Για τις 15 Φλεβάρη προσδιορίστηκε η συζήτηση στο Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου της αναίρεσης του εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Γ. Σανιδά κατά πρωτόδικης απόφασης που δικαίωνε τους συμβασιούχους του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΕΛΓΑ). Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση σε ευνοϊκή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου με σκεπτικό που συμπίπτει με την προκλητική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ