Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ
Απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο μονιμοποίησης

Στην αυτονόητη υποχρέωση να πληρωθούν τα δεδουλευμένα εξαντλεί το υπουργείο Εσωτερικών το «ενδιαφέρον» του για τους χιλιάδες που μένουν χωρίς δουλιά. «Μπαλώματα» ζητάει η ΚΕΔΚΕ

Επιβεβαίωση της βαθιά αντεργατικής πολιτικής της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης, την οποία επικύρωσε και η πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους, αποτέλεσε η χτεσινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εσωτερικών. Από την πλευρά της, με παράλληλη συνέντευξη στους δημοσιογράφους, η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) προσπάθησε να αποτινάξει από πάνω της τις τεράστιες ευθύνες για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, προτείνοντας «λύσεις» για τους συμβασιούχους που δεν εξασφαλίζουν τη μονιμοποίησή τους και ούτε στο ελάχιστο δε θίγουν τους πραγματικά υπεύθυνους και την πολιτική που και η ίδια η ΚΕΔΚΕ στηρίζει.

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση που κλείνει την πόρτα μονιμοποίησης σε όσους συμβασιούχους δεν κατόρθωσαν να μετατρέψουν τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, με βάση τα κριτήρια του ΠΔ 164/2004, και επιτρέπει τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, ο υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος ξεκαθάρισε, στη χτεσινή του συνέντευξη, ότι δεν πρόκειται να τροποποιηθεί το σχετικό ΠΔ. Παρέπεμψε για το μέλλον των συμβασιούχων σε προκηρύξεις που μπορούν να κάνουν οι δήμοι για να τους προσλάβουν μέσω ΑΣΕΠ, τις οποίες - όπως είπε - θα εγκρίνει το υπουργείο. Για δε τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων, που αφορά η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο Π. Παυλόπουλος είπε πως εφόσον χρειαστεί, θα φέρει σχετική νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή τους, η οποία θα υπολογίζει τα σχετικά ποσά βάσει της αρχικής σύμβασης και όχι με τη σύμβαση ως αορίστου χρόνου.

«Μπαλώματα» ζητάει η ΚΕΔΚΕ

Τον αριθμό των ατόμων αυτών η ΚΕΔΚΕ τους υπολογίζει στους 830, οι οποίοι - όπως είπε ο πρόεδρός της, Π. Κουκουλόπουλος - «καλύπτονται από την πρόταση που καταθέτουμε». Η ΚΕΔΚΕ πρότεινε να διευρυνθούν τα κριτήρια μονιμοποίησης που θέτει το ΠΔ Παυλόπουλου ώστε να καλυφθούν συμβασιούχοι με μακρόχρονη παρουσία στο Δημόσιο ή την ΤΑ που έμειναν άδικα «απ' έξω». Συγκεκριμένα, ζητείται να καταργηθεί η διάταξη που αναφέρει ότι θα πρέπει να υπάρχει ενεργός σύμβαση στο τρίμηνο 19 Απριλίου έως 19 Ιουλίου 2004, καθώς και αυτή που προβλέπει ότι η διακοπή μεταξύ των διαδοχικών συμβάσεων δε θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη του τριμήνου. Σύμφωνα με την ΚΕΔΚΕ, ο αριθμός αυτών των συμβασιούχων υπολογίζεται συνολικά σε περίπου 10.000, εκ των οποίων οι περίπου 4.000 εργάζονταν σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις.

Στο σημείο αυτό ο Π. Κουκουλόπουλος είπε ότι η πρόταση της ΚΕΔΚΕ για μονιμοποίηση των παραπάνω συμβασιούχων δεν προκαλεί δαπάνη επί του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς «δεν υπάρχει απαίτηση για χρηματοδότηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ