Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Διαμαρτυρία για τις προκλητικές διώξεις

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Ζακύνθου προχώρησε, χτες, κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου (ΕΚΖ), καθώς και αντιπροσωπείες των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Οικοδόμων, καταγγέλλοντας τον «υπερβάλλοντα ζήλο» που επιδεικνύουν οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές σε βάρος λαϊκών αγωνιστών στο νησί.

Την ίδια στιγμή, η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία - αντιμετωπίζεται με απάθεια από τις αρχές - δεν «περιορίζεται» πλέον στους χώρους δουλιάς, αλλά «απλώνεται» με επιθέσεις λεκτικές, χειροδικίες και απειλές για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή συνδικαλιστών στα γραφεία του ΕΚΖ, έξω από το σπίτι τους, ακόμα και μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα, παρουσία αστυνομικών!!! Επιπρόσθετα, διώκεται σειρά συνδικαλιστικών στελεχών, γιατί στην εκδήλωση της Πρωτομαγιάς, σε μια συμβολική κίνηση, αφαίρεσαν πόρτα που δεν επέτρεπε την πρόσβαση του λαού στις παραλίες του Βασιλικού. Επίσης, για την αναγραφή συνθημάτων στο λιμάνι, για τα οποία πέρασαν στο κρατητήριο ένα ολόκληρο βράδυ το προεδρείο του ΕΚΖ, μηνύθηκαν ο Τάκης Κεφαλληνός, νομαρχιακός σύμβουλος και ο Γιάννης Κορφιάτης, δημοτικός σύμβουλος.

Παρά ταύτα, η απάντηση της εισαγγελέα Ζακύνθου, μετά από όλες αυτές τις τεκμηριωμένες περιπτώσεις, ήταν: «Κάντε κι εσείς μηνύσεις...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ